EUR 1 donatie + gratis "vergeet mij niet speldje"

Vorige Artikel 5 van 6 Volgende

Mijn oma is een superheld - Marloes van Loon

€ 16,95 (inclusief btw)

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Wij doneren bij ieder boekje € 1 aan Alzheimer Nederland en jij ontvangt gratis het "vergeeet mij niet"speldje bij je boekje.

Een warm en aandoenlijk verhaal over een lieve kleindochter en een oma met de ziekte van Alzheimer. Voor iedereen van 4  tot 100 jaar.Suus en haar lieve oma beleven samen de grootste avonturen. Het allerliefst spelen ze superheld. Maar op een dag valt het op dat oma zomaar dingen vergeet en door elkaar haalt. Als oma vertelt dat ze haar geheugen lijkt kwijt te raken, besluit Suus dat ze het terug gaat vinden. Maar ze vindt niets..... Of toch wel? Er steekt een fotolijstje uit de wasmand. Dat herinnert haar eraan hoe lief oma is. Zo neemt Suus het besluit dat ze op haar beurt net zo lief voor oma zal worden al die voor haar is geweest.

Prentenboek over de ziekte van Alzheimer, verteld vanuit de beleving van een kleuter. Achter de flapjes in het boek zitten de spullen verstopt. Kinderen kunnen samen met Suus op onderzoek uit op een actieve manier. De prachtige illustraties zijn een grote meerwaarde bij het "beleven" van dit boek.

Mijn oma is een superheld is een interactief boek voor kleuters. Marloes van Loon maakte het als afstudeerwerk voor de opleiding Visuele Communicatie. Ze stuurde het prentenboek in voor Key Colours, een internationale prentenboekwedstrijd. Uitgeverij Clavis was zo onder de indruk van haar werk, dat ze besloten het boek uit te geven.​

Het doel en de visie achter het prentenboek is om begrip en aandacht te creeëren voor dementie en naar onze mening is ze daar zeker in geslaagd. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar tot zeker 100.


Lees hier het gastblog van de schrijfster!

© 2014 - 2023 MyMitella | sitemap | rss