MENU
Vorige ARTIKEL 9 van 20 Volgende

GIPS-TIPS BIJ GEBROKEN ARM - POLS -HAND

Wij zijn van mening dat je de periode dat je in het gips zit, een armbreuk hebt, een blessure aan de schouder of herstellend bent van een operatie, zo aangenaam mogelijk moet maken. Een gezonde dosis vrolijkheid en positieve energie zal het genezingsproces bevorderen. Ook deze tips kunnen je helpen om je arm zo goed mogelijk te ondersteunen en je lijf de beste zorg te geven om zo spoedig mogelijk te kunnen genezen en herstellen.

  • Houd de arm in een mitella om deze te ondersteunen. Om zwelling te voorkomen plaats je de hand hoger dan de elleboog. Bij veel pijn geeft het veel verlichting om 's nachts en/of overdag een IMMOBILISATIE te gebruiken.
  • Draag geen ringen aan de gegipste kant, dit om zwelling te voorkomen.
  • Leg je arm nooit op een harde ondergrond maar gebruik een kussen ter ondersteuning.
  • Het gips mag absoluut niet nat worden! Ga nooit douchen zonder de juiste bescherming.

TIP: Kijk voor douchehoezen in alle maten en bekijk het informatiefilmpje.

Door de warmte die onder het gips ontstaat komt jeuk en irritatie vaak voor als lastige bijkomstigheid. Ga NOOIT krabben onder het gips met scherpe voorwerpen! Aan de kwetsbare huid ontstaan snel wondjes die vervelende infecties tot gevolg kunnen hebben. Er bestaan speciale producten tegen jeuk en geurtjes.

OEFENINGEN

Om stijfheid te voorkomen kun je (zonder dat het pijn doet!) oefeningen doen. Draai rondjes met je schouder, strek en buig de elleboog met rustige bewegingen (bij onderarmgips) of strek de vingers en maak een vuist. Met een zachte bal of (anti)stressbal kan je de spieren in de hand trainen.

RAADPLEEG DIRECT DE ARTS ALS !!!!!:
- Het gips breekt of scheurt
- Als de vingers of tenen dik, wit of blauw worden.
- Bij problemen of onzekerheden

(Download flyer hier om te printen)

© 2014 - 2018 MY MITELLA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel