Sorteer op

Schouderbrace

Wat is een schouderbrace?

Een schouderbrace wordt ook wel een immobilisator of nachtspalk genoemd. Deze brace wordt namelijk vaak gebruikt om ’s nachts de schouder te immobiliseren (fixeren) tegen het lichaam aan. Daardoor kan de schouder niet meer draaien en wordt de pijn verlicht. Wel zo fijn als je niet zo goed slaapt door vervelende schouderklachten!

Een schouderbrace kun je natuurlijk ook overdag gebruiken om je schouder te immobiliseren. Doordat de schouder minder vrij kan bewegen, krijgen de spieren en het gewricht rust en tijd om te herstellen. Een immobilisator schouderbrace bevordert dus het herstel van je schouderblessure of andere schouderaandoening door de schouder te ontlasten.

Hoe werkt een schouderbrace?

Onze schouderbraces (schouders immobilisators) bestaan uit twee onderdelen: een sling en een immobilisatieband. De sling kun je ook zonder de immobilisatieband dragen. Dan kun je je schouder vrijer bewegen. De immobilisatorband bevestig je met klittenband aan de sling en gaat om je bovenarm en torso heen. Op die manier wordt je schouder gefixeerd tegen je lichaam aan: hij kan niet meer vrij bewegen. Door het sterke klittenband is de fixeerband variabel te bevestigen en kun je hem precies afstellen naar jouw eigen wensen.

Voor welke klachten gebruik je een schouderbrace?

Een schouderbrace gebruik je voor uiteenlopende schouderklachten. Een goede schouderbrace of nachtspalk ondersteunt en ontlast je schouder zo veel mogelijk. Daardoor verminderen de pijnklachten en wordt het herstel bevorderd. Je krijgt door de schouderbrace ook minder last van uitgestraalde pijn, bijvoorbeeld naar je nek, arm of hand.

Een schouderbrace wordt vaak gebruikt bij:

 • Een luxatie of ontwrichting, oftewel een schouder uit de kom
 • De revalidatie na een operatie aan de schouder
 • Een slijmbeursontsteking in de schouder
 • Een peesontsteking in de schouder
 • Schouderinstabiliteit
 • Een kneuzing of zwelling aan de schouder
 • Overbelastingsklachten aan de schouder
 • Andersoortige schouderblessures

Door het gebruik van een schouderbrace versnel je het herstel en heb je minder en minder lang last van pijnklachten. Ook zorg je er door het dragen van een schouderbrace voor dat langdurige klachten voorkomen kunnen worden.

Let op: gebruik een schouderbrace alleen op advies van een professional

Een schouderbrace is een medisch hulpmiddel. Het is daarom verstandig om alleen in overleg met een medisch specialist, zoals je huisarts of fysiotherapeut, een schouderbrace te gaan gebruiken. Ook bij aanhoudende klachten of terugkerende blessures aan je schoudergewricht is het belangrijk om professioneel advies en een behandeling op maat te krijgen. Ieder lichaam is immers anders en verdient een unieke aanpak.

Schouderbraces kopen bij MyMitella

Wil je een schouderbrace of immobilisator set kopen? Dan ben je bij MyMitella aan het juiste adres. Bij ons bestel je eenvoudig een nachtspalk schouderbrace die past bij jouw persoonlijke situatie. Weet je niet welke schouderbrace voor jou het meest geschikt is? Wij helpen je graag! Kijk op onze contactpagina en mail, app of bel ons vandaag nog. Ook vind je veel informatie over de braces op de pagina’s van de producten zelf.

Waarom een schouderbrace van MyMitella?

MyMitella biedt graag kwaliteitsproducten aan die er ook nog eens leuk uitzien. Wij hebben voor ieder wat wils, in alle prijsklassen. Bij MyMitella kun je uitgaan van:

 • Altijd een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Een persoonlijke klantenservice. Lees de reviews er maar op na.
 • Vandaag verzonden als je voor 16 uur bestelt.
 • Gratis verzending vanaf 75 euro!

Naast armbraces bieden we ook braces voor andere blessuregevoelige delen van je lichaam aan:

Happy healing!

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss