Vorige Artikel 17 van 73 Volgende

Dag van de verpleging

Wanneer is de dag van de verpleging in 2024?

De dag van de verpleging is op zondag 12 mei 2024.
De enorme inzet en bevlogenheid waarmee verpleegkundigen en verzorgenden hun werk uitoefenen is bewonderenswaardig. Zij verdienen hiervoor natuurlijk veel waardering, want waar zouden we zijn zonder onze verpleegkundigen? Een lief gebaar en een vriendelijke lach: dat zijn kleine bedankjes die ze elke dag ontvangen van patiënt en cliënt. Maar soms is het goed om wat meer aandacht te besteden aan verpleegkundige vakmensen. De Dag van de Verpleging op 12 mei is de perfecte gelegenheid om hen eens flink in het zonnetje te zetten.

Wanneer is de dag van de zorg in 2024?

De Dag van de Zorg valt op 12 mei 2024.
Sinds een aantal jaar wordt de Dag van de Verpleging ook wel de Dag van de Zorg genoemd. Niet alle verpleegkundigen zijn het daarmee eens, want verpleging is natuurlijk een vak apart. Bovendien vindt de Dag van de Verpleging plaats op 12 mei, omdat dat de geboortedag is van Florence Nightingale, de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Daarom vinden sommige verpleegkundigen het jammer om de Dag van de Verpleging uit te breiden en de Dag van de Zorg te noemen. Desondanks is 12 mei een goede gelegenheid om alle zorghelden in de spotlight te zetten, maar met name de verpleegkundige zorghelden.

Waarom een dag van de verpleging?

Verpleegkundigen en verzorgenden zijn dag en nacht met volle inzet aan het werk om anderen beter te maken en hulpbehoevenden te verzorgen. Dat vinden wij een heel nobel doel, waarvoor we best wat waardering mogen tonen. Daarom bestaat de internationale Dag van de Verpleging op 12 mei.

Elke verpleegkundige loopt tijdens zijn of haar dienst tegen uitdagingen aan, die hij of zij met expertise en glans weet op te lossen. Probeer zelf maar eens de verzorging van meerdere patiënten, verdeeld over verschillende kamers en met ieder hun eigen medicatie en verpleegbehoeften, te stroomlijnen. En dan zorgen verpleegkundigen ook nog eens voor een persoonlijke benadering, geven ze hun patiënten en cliënten welgemeende aandacht én zijn ze de volledige dienst alert.

Tijdens één dienst kan een verpleegkundige te maken hebben met hoge pieken van geluk en diepe dalen van verdriet. Hierbij wordt direct een beroep gedaan op zowel het empathisch vermogen als de emotionele stabiliteit van de verpleegkundige.

Al deze verantwoordelijkheden die een verpleegkundige draagt: het is allemaal alleen mogelijk met heel veel toewijding, vakkennis en fysiek uithoudingsvermogen. Het gehele jaar door zouden werkgevers, patiënten en cliënten uit moeten spreken hoe waardevol deze zorgprofessionals zijn. Daarom bestaat de Dag van de Verpleging op 12 mei, een dag waarop het goed is om extra stil te staan van de enorme inzet die in deze beroepstak wordt gegeven.

Leuke cadeaus voor de dag van de verpleging

Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeau voor de dag van de verpleging? Voor jezelf, je collega(’s) of wellicht voor het hele team? Kijk eens welke originele zorg cadeautjes MyMitella in het assortiment heeft. Ook kan je met de Happy2Care medische sokken van je hele team "helden op sokken maken" Een cadeau met een mooie boodschap die zorgt voor veel werkplezier. Ze zijn eenvoudig te bestellen en kunnen nog dezelfde dag verstuurd worden.

Omdat we weten hoe belangrijk deze kleine of grote geschenken voor de medewerker zijn, pakken we het liefst alles vrolijk in en zijn daarbij zeker niet bang voor wat glitters of confetti. We maken er graag een feestje van.

Wil je als werkgever je hele verpleegkundigenteam voorzien van een cadeautje op de Dag van de Verpleging, misschien wel gepersonaliseerd met je bedrijfskleuren of -logo? Bekijk dan de mogelijkheden voor zakelijke bestellingen. Bij grote aantallen bieden we een passende korting en levertijd. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! 

Achtergrond over de dag van de verpleging 2024

Sinds 1964 vieren we in Nederland de Dag van de Verpleging op 12 mei. Dat doen we in navolging van de International Council of Nurses (ICN), die in 1963 besloot om de verjaardag van Florence Nightingale, 12 mei, uit te roepen tot International Nurses Day. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de mooie bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden in de gezondheidszorg.

Florence Nightingale (1820-1910) was een Britse verpleegster en grondlegger van de moderne verpleging. Zij zorgde ervoor dat verpleging een serieus vak werd. In 1860 richtte Florence in Londen een verpleegstersschool op, de eerste professionele opleiding in dit vakgebied. 

In 1907 ontving Florence als eerste vrouw de Order of Merit, een hoge Britse koninklijke onderscheiding. Drie jaar later overleed ze op negentigjarige leeftijd, maar haar verpleegkundige hart leeft voort in elke zorginstelling ter wereld.

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss