Sorteer op

Kniebrace: wat is een kniebrace of knieband?

Een kniebrace (ook wel knieband genoemd) is een band van stof die je om je knie heen draagt. Het is een medisch hulpmiddel dat je kan helpen als je pijn in je knie hebt of weet dat die pijn in je knie kan gaan opspelen in bepaalde situaties.

Er zijn verschillende soorten kniebraces op de markt die onderling van elkaar verschillen. De verschillen zitten ‘m dan bijvoorbeeld in:

  • De functie van de kniebrace
  • Het soort stof waarvan de kniebrace is gemaakt
  • Het uiterlijk van de kniebrace
  • De grootte van de kniebrace

Knie ondersteuning met een kniebrace

Een knieband is bedoeld voor knie ondersteuning. Dit kan fijn zijn als je knie overbelast is of als je merkt dat je knie snel pijn gaat doen als je bijvoorbeeld loopt of fietst. Een knieband biedt ondersteuning doordat de band strak om je knie heen zit. De knieschijf is vaak het gedeelte van de knie dat ondersteuning nodig heeft. Deze ondersteuning biedt een kniebrace. Heb je last van je meniscus, bijvoorbeeld door overbelasting tijdens het sporten? Ook dan kan een kniebrace pijnverlichting bieden.

Niet elke kniebrace biedt dezelfde mate van knie ondersteuning. Er zijn verschillende soorten kniebraces verkrijgbaar die elk een eigen mate van ondersteuning bieden. Er zijn kniebraces van enkel stof, maar ook kniebraces met gel erin, zodat de kniebrace zich optimaal naar je knie vormt en je knie zo goed stabiel houdt.

Je vindt bij elke kniebrace die MyMitella aanbiedt uitgebreide informatie over hoe de kniebrace werkt en welke ondersteuning de knieband biedt. Zo kun je de kniebrace kopen die past bij jouw situatie. Heb je vragen? Stel ze gerust, we staan voor je klaar!

Wanneer kniebrace dragen?

Wanneer een kniebrace of knieband dragen wenselijk is, verschilt van persoon tot persoon. Heb je bijvoorbeeld zwakke knieën, dan kun je het fijn vinden om een kniebrace te dragen als je een stukje gaat wandelen. Anderen krijgen bij wandelen geen last van hun knie, maar zijn wel gebaat bij een brace voor de knie tijdens het hardlopen.

Draag de kniebrace tijdens activiteiten waarbij je normaal last hebt van je knie. Het is niet wenselijk om de brace continu te dragen. Heb je vaak last van je knie tijdens het fietsen, draag dan dus de kniebrace als je gaat fietsen, maar niet als je thuis bezig bent of een stukje gaat wandelen.

Knieband kopen bij MyMitella

Bij MyMitella kun je heel gemakkelijk een knieband kopen. Je vindt al onze kniebanden op deze pagina. Wil je graag een kniebrace kopen, maar wil je graag eerst advies over de kniebrace die voor jou handig is of over bijvoorbeeld de maten van een specifieke kniebrace? MyMitella staat voor je klaar: je kunt ons mailen, bellen of appen. Kijk op onze contactpagina en neem direct contact met ons op om je vraag te stellen!

Kniebrace kopen in verschillende maten en kleuren

Bij MyMitella kun je een knieband kopen in verschillende maten en kleuren, voor zowel kinderen als volwassenen. Ons motto is ‘happy healing’: we hebben een ruim assortiment met medische hulpmiddelen, medische uitrustingsitems en leuke zorgcadeaus in allerlei leuke uitvoeringen en kleuren. Wie zegt dat de zorg altijd maar steriel, wit en saai moet zijn? Samen maken we de zorg fleuriger!

Daarom vind je bij ons dus zo veel mogelijk verschillende kleuren en maten kniebanden. En onze andere braces en sportbraces bieden we ook aan in allerlei verschillende kleuren en waar mogelijk met leuke prints.

Bij MyMitella kun je naast kniebraces kopen ook terecht voor de volgende soorten braces:

Happy healing!

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss