Wat is een brace of wat is een sportbrace?

Een brace is een (soms elastische) band die je ter ondersteuning aanbrengt rondom een gewricht. Een brace is bedoeld om te gebruiken als je merkt dat je bij een bepaald gewricht last hebt van een gebrek aan stabiliteit, pijn, zwelling of weinig stevigheid. Een brace is een stoffen omhulsel dat je gemakkelijk zelf los en vast kunt doen. Soms zul je misschien wat hulp nodig hebben, bijvoorbeeld als je een brace strak om je eigen hand wilt doen, maar je hebt geen hulp van zorgpersoneel nodig om een brace om te kunnen doen.

Een sportbrace is hetzelfde als een brace, maar biedt vaak intensievere ondersteuning voor gewrichten die intensiever gebruikt worden tijdens het sporten. Bij een sportbrace is het niet alleen van belang dat de brace extra goed ondersteunt, maar ook dat de sportbrace gemaakt is van een materiaal dat goed vocht afvoert, zodat de brace niet gaat irriteren.

Wat doet een brace?

Een goed passende brace beperkt sommige bewegingen van het gewricht, zonder dat de noodzakelijke bewegingen worden beïnvloed. De werking bestaat uit het geven van druk (compressie) en steun. Als je een brace draagt, geeft dat je geen garantie dat je elk letsel voorkomt, maar je gewricht wordt wel ondersteund en zo voorkomt een brace in veel gevallen (nieuw) letsel. Ook als je een brace draagt, blijft het uiteraard van groot belang om goed naar je eigen lichaam te luisteren en je gewrichten niet te overbelasten.

Brace kopen bij MyMitella: welke soorten braces verkopen wij?

Wat voor soort brace heb jij nodig voor je blessure? Bij MyMitella kun je terecht voor:

Je ziet dus dat je bij MyMitella terechtkunt als voor verschillende soorten braces. Bij MyMitella kun je braces kopen voor veel van de meest voorkomende soorten blessures.  

Brace kopen: waar moet ik op letten?

Heb je te maken met een blessure en wil je een brace kopen? Voordat je overgaat tot een brace kopen, is het zinvol om jezelf af te vragen waarvoor je een brace wilt gaan gebruiken. Wil je een brace kopen ter ondersteuning van dagelijkse werkzaamheden bijvoorbeeld of juist om weer te kunnen sporten? Zo kan je kiezen voor een brace die ondersteuning geeft of juist een brace die volledig fixeert. In een brace die fixeert of immobiliseert, zitten vaak baleinen, strings of kappen, die ervoor zorgen dat je geblesseerde gewricht goed stevig wordt ingepakt en niet zomaar van zijn plaats kan komen.

Een brace of sportbandage is een fijne ondersteuning maar mag er nooit voor zorgen dat je bewegingen wel maakt die voor jouw aandoening of blessure niet geschikt zijn. Gebruik een brace dus altijd bewust en met aandacht. Bij MyMitella kun je veel verschillende braces kopen: nekbrace, rugbrace, kniebrace, enkelbrace, elleboogbrace, patellabrace, polsbrace, duimbrace etc. Er zit dus vast een brace bij die jij kunt gebruiken.

Wanneer gebruik je een brace?

Is een brace geschikt voor mij? Je gebruikt een brace bij activiteiten die de kans vergroten op verzwikking en verdraaiing, met zwelling, functieverlies en/of pijn als gevolg. Dit kan zowel in het dagelijks leven als in je vrije tijd zijn. Of je een brace nodig hebt, is dus afhankelijk van wat je elke dag doet. Als je een zitberoep op kantoor hebt, zal een kniebrace voor je blessure misschien niet nodig zijn, maar als je veel loopt voor je werk, kan die kniebrace een uitkomst zijn om je knie te ondersteunen tijdens je werkzaamheden.

Ook bij een wandeling op oneffen loopoppervlak biedt een knie- of enkelbrace bijvoorbeeld de nodige steun als je normaal snel last krijgt van je knieën bij belasting. Bij sportactiviteiten worden braces vaak preventief ingezet of om opnieuw vertrouwen te krijgen in je lichaam en spieren te versterken.

Een brace alleen tijdens sporten of ook bij dagelijkse werkzaamheden?

Hoe lang je een brace gebruikt, hangt af van een aantal factoren, zoals de persoonlijke situatie, het type blessure, de mate van belasting en de richtlijnen voor de betreffende brace. In de regel wordt een brace voor langere tijd gedragen. Het is raadzaam hierover met een therapeut te overleggen.

Gebruik ’s nachts geen brace. Het lichaam moet tijdens de slaap volledig kunnen ontspannen.

Brace kopen in verschillende kleuren bij MyMitella

Braces zijn functionele producten en ze zijn daarom vaak niet erg leuk om te zien. Dat moet anders kunnen, dachten we bij MyMitella. Natuurlijk is de functie het belangrijkst, maar een beetje kleur kan geen kwaad. Daarom vind je bij MyMitella braces in verschillende vrolijke kleuren. Ook voor kinderen vind je braces in kindermaten, en ook die braces zijn in verschillende vrolijke kleuren te krijgen voor zowel jongens als meisjes.

Vragen over onze braces?

Heb je vragen over onze braces? Stel ze via mail, telefoon of app! Onze contactgegevens vind je op de contactpagina.

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss