Sorteer op

Wat is bloeddruk en hoe werkt een bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter is bedoeld om de bloeddruk (bij patiënten) te meten van buitenaf door tegendruk te geven. Hoe hoger de druk in de slagader hoe meer tegendruk nodig is. Deze druk wordt aangegeven in de waarde milimeters kwik (mm Hg). Zo kan je meten of het een normale, een hoge of een lage bloeddruk is. De veel gebruikte afkorting 'RR' voor bloeddruk is afgeleid van de naam van de arts Riva-Rocci die als eerste een bloeddrukmeter met manchet heeft ontwikkeld om de bloeddruk bij patiënten te meten. 

Wanneer spreek je van hoge bloeddruk of lage bloeddruk?

Voor volwassene , zowel man als vrouw geldt dat de streefwaarde voor de bloeddruk onder de 140/90 mmHg moet liggen. Dat geldt voor volwassenen tot 80 jaar. Dat geldt als een gezonde bloeddruk. De ideale bloeddruk voor een volwassen man of vrouw met een goede gezondheid is echter 120/80. De onder- en bovendruk zijn dan hoog genoeg om ervoor te zorgen dat het bloed alle delen van het lichaam kan bereiken. Tegelijk zijn de beide drukken laag genoeg om geen schade aan de bloedvaten te veroorzaken. Op hogere leeftijd worden de wanden van de slagaders minder soepel, waardoor het bloed meer moeite heeft om door de bloedvaten te stromen. Voor mensen boven de 60 wordt vaak een streefwaarde van de bloeddruk van maximaal 150 tot 160 mmHg aangehouden.

Een bloeddrukmeter kopen voor verpleegkundige handelingen of voor thuisgebruik

De handmatige bloeddrukmeter basis set die we op de website aanbieden is een superleuke set voor verpleegkundigen of studenten bestaande uit een stethoscoop en een handmatige bloeddrukmeter.  De bloeddrukmeter is een analoge bloeddrukmeter en pompje met en wordt compleet geleverd met basic stethoscoop. De bloeddrukmeter heeft een Nylon manchet in bijpassende kleur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De basis s stethoscoop is een budget stethoscoop met gekleurde slangen  met een enkelzijdig borststuk met een verrassende geluidskwaliteit. Wil je een automatisch bloeddrukmeter dan wordt de druk rondom de pols automatisch verhoogd. Deze is ook verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren en is zowel geschikt voor particulier gebruik als tijdens je dienst. Hij werkt op 2 AAA batterijen en deze worden gratis bij je bestelling meegeleverd.

© 2014 - 2021 MyMitella | sitemap | rss