Sorteer op

Polsbrace

Wat is een polsbrace?

Een polsbrace is een stoffen versteviging die je om je pols draagt. Je maakt de brace stevig vast om je pols. Op die manier ondersteunt de brace je pols en helpt zo je pols een handje, bijvoorbeeld als je je pols veel gaat gebruiken of als je last hebt van je pols doordat je hem overbelast hebt. Je maakt met een goede polsbrace geen verkeerde bewegingen met je pols: je pols wordt stabiel gehouden, wat ervoor zorgt dat pijnklachten verminderen.

Polsbrace: verschillende soorten en benamingen

De ene polsbrace is de andere niet. Er zijn veel verschillende soorten polsbraces te koop. De braces verschillen bijvoorbeeld op het gebied van:

 • Materiaal
 • Maat (meet de omtrek van je pols om de juiste maat voor jouw polsbrace te bepalen)
 • Mate waarin ze steun verlenen
 • Aan- of afwezigheid van een spalk
 • Functie (is het bijvoorbeeld een polsbrace voor sport of een polsbrace voor ’s nachts met spalk?)

Verder is het verstandig erop te letten dat je de brace aanschaft voor de juiste pols, dus links of rechts. Sommige polsbraces zijn zowel voor de linker- als rechterpols te gebruiken. Als dit het geval is, vermelden we dit expliciet op de productpagina.

Verder zijn polsbraces bekend onder verschillende namen, bijvoorbeeld:

 • Duim-polsbrace: dit is een polsbrace die niet enkel de pols ondersteunt, maar ook de duim;
 • Polsbandage: dit is een ander woord voor polsbrace;
 • Polssteun: ook dit woord wordt gebruikt om een polsbrace of polsbandage mee aan te duiden.

Polsbrace of polsbandage: wanneer draag je het?

Een polsbrace kun je dragen om verschillende polsklachten te verminderen. Heb je vaak last van je pols? Voelt je pols vaak vermoeid aan, bijvoorbeeld na bepaalde bezigheden? Een polsbrace of polsbandage kan dat uitkomst bieden.

Sommige polsbraces zijn echt alleen als polsbrace bedoeld, maar er zijn ook duim-polsbraces die naast de pols ook de duim ondersteunen. Deze braces zijn ideaal voor als de duim bijvoorbeeld overbelast voelt of voor als je je duimgewricht veel gaat gebruiken tijdens het werk of tijdens sport.

Carpaal tunnel syndroom brace

Heb je last van het carpale tunnelsyndroom of carpaal tunnel syndroom? Bij het carpaal tunnel syndroom zit de zenuw die in het midden van de arm en de pols loopt, bekneld. De druk die op deze zenuw staat kan zorgen voor pijn of voor een tintelend gevoel in je hand of je vingers. Het kan ook voelen alsof je vingertoppen verdoofd zijn en je kunt minder kracht in je handen en vingers hebben, waardoor je gemakkelijker dingen uit je handen laat vallen.

Een carpaal tunnel syndroom brace is een brace die zorgt voor pijnverlichting en steun voor je pols en hand bij het carpaal tunnel syndroom.

De braces die MyMitella aanbiedt ter verlichting van de pijn bij het carpaal tunnel syndroom hebben allemaal een spalk. De spalk zorgt voor een stabiele houding van de pols en hand en voorkomt zo dat de pols een pijnlijke houding aanneemt. Vaak is de pols of hand bij het carpaal tunnel syndroom juist ’s nachts pijnlijk waardoor je het risico loopt om slecht te slapen. Een carpaal tunnel syndroom brace voor je pols kan in deze gevallen pijnverlichting en daardoor beter slaap bieden.

Peesontsteking pols: brace voor pijnverlichting

Een andere polsklacht waarbij een polsbrace verlichting kan brengen, is peesontsteking in de pols. Dit wordt ook wel tendinitis genoemd. Peesontsteking in de pols kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld sporten of het veelvuldig maken van dezelfde beweging, bijvoorbeeld tijdens het werk.

De ziekte van Quervain, die ontstaat door het overbelasten van de duim door het vaak herhalen van één beweging, bestaat ook uit ontsteking van de pees of een geïrriteerde pees. Deze ziekte zorgt voor pijn bij pols- en duimbewegingen. Ook bij de ziekte van Quervain kan een polsbrace of pols-duimbrace pijnverlichting bieden.

Slapen met polsbrace

Slapen met een polsbrace is zeker mogelijk. Als je bijvoorbeeld last hebt van het carpaal tunnel syndroom dat je ’s nachts uit je slaap houdt vanwege pijnlijke polsen of handen, kan een brace uitkomst bieden en je nachtrust bevorderen.

Als je slaapt met een polsbrace, let er dan wel op dat je de brace niet te strak doet. Dit geldt natuurlijk overdag ook, maar ’s nachts kun je, doordat je slaapt, de brace niet direct losser doen als je voelt dat hij knelt. Een te strakke brace kan bloedvaten afknellen.

Polsbrace sport voor polsversteviging tijdens het sporten

Tijdens het sporten vragen we vaak het uiterste van ons lichaam. Bij veel sporten belasten we onze pols zwaar: denk aan turnen, maar ook bij bijvoorbeeld volleybal kan de pols het zwaar te verduren krijgen.

Een sport polsbrace biedt de pols tijdens het sporten versteviging. Heb je snel last van je pols(en) tijdens het sporten, zet dan een polsbrace in om de klachten te voorkomen. Wel is het devies: gebruik een polsbrace niet om je polsen te (blijven) overbelasten tijdens het sporten.

Polsbrace kopen bij MyMitella

Wil je een polsbrace kopen en ben je op zoek naar een goedkope polsbrace? Bij MyMitella vind je polsbraces of polsbandages in verschillende prijscategorieën.

Kies je voor een polsbrace kopen bij MyMitella, dan bieden we je de volgende zekerheden:

 • Altijd een goedkope (pols)brace

Bij MyMitella kopen we onze braces slim in. Dat betekent dat we jou een goedkope polsbrace of andere brace kunnen bieden. Zoek je ook nog andere handige braces? Bij MyMitella vind je niet alleen polsbraces, maar ook andere braces en sportbraces: enkelbraces, elleboogbraces, kniebraces, handbraces, duimbraces, armbraces en schouderbraces .

 • Goede klantenservice

MyMitella staat bekend om zijn goede klantenservice. Je kunt ons altijd bellen, mailen of appen met je vragen. We helpen je graag!

 • Voor 16 uur besteld is vandaag nog verstuurd

Van maandag tot en met vrijdag geldt: bestel je voor 16 uur, dan verzenden we je bestelling vandaag nog.

 • Gratis verzending vanaf 75 euro

Bestel je voor 75 euro of meer, dan wordt je bestelling gratis verzonden.

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss