Sorteer op

Een stuwband met vrolijke print – gekleurde stuwbanden voor zorgprofessionals

Een stuwband is een elastische band die de veneuze terugvoer van bloed belemmert. Doordat de aderen opzwellen zijn ze beter aan te prikken bij de bloedafname. Stuwbanden worden gebruikt door medisch personeel en zorgprofessionals bij de afname van bloed, het toedienen van een injectie of aansluiten van een infuus. Bij MyMitella vind je een ruim assortiment maar zoals je van ons gewend bent alleen maar leuke kleuren en vrolijke printjes. Gewoon is lang niet gek genoeg!

Stuwbanden in verschillende maten en uitvoeringen

Stuwbanden zijn bij MyMitella te koop in veel verschillende maten, versies en kleuren. Deze vrolijke stuwbanden zijn allen geschikt voor het (tijdelijk) stuwen van het bloed in de aderen. Hierdoor is bloed eenvoudiger af te nemen. Een roze stuwband – een blauwe stuwband, een stuwband met streepjes of een stuwband met dierenprintje. Ze zorgen voor een aangename afleiding voor de patiënten bij een vervelende handeling. MyMitella heeft ook stuwbanden voor kinderen. Een kinder-stuwband heeft een afwijkende maat en een vrolijke print op de elastische band. Er is een ruime keuze aan stuwbanden voor een voordelige prijs.

Stuwbanden eenhandig te bedienen

Iedere zorgverlener die bloedafname doet kent het probleem: Je hebt eigenlijk drie handen nodig. Voor het gemak zijn daarom de meeste stuwbanden met één hand te “ontstuwen” hierdoor heb je de andere hand vrij om zorg te verlenen aan de arm van de patiënt. Met één klik zijn ze los zodat de bloedtoevoer weer vrij kan stromen. Ook de disposable versies zijn met 1 hand te openen.

Wegwerp – disposable stuwbanden kopen

De meeste stuwbanden zijn geschikt voor veelvuldig gebruik en kunnen dan ook gereinigd worden met alcohol of desinfectiemiddel en/of gewassen worden in de wasmachine (gebruik hiervoor een waszakje) Voor wie op zoek is naar een hygiënische manier van bloedafname zonder kruisinfectie, is de wegwerp-stuwband ideaal. Deze kunnen zowel gebruikt worden in natte als droge omgeving en zijn een goede oplossing bij mobiel gebruik of bij risicopatiënten. De wegwerp stuwband – disposable versie heeft een soft-fleece voor patiëntvriendelijke ervaring en is eenvoudig te openen en te sluiting op iedere gewenste breedte.

Is een tourniquet ook geschikt als stuwband?

De termen tourniquet en stuwband worden nog al eens afwisselend gebruikt toch is er eigenlijk een verschil. Een tourniquet mag niet worden verward met een stuwband. Een tourniquet is niet elastisch en is speciaal ontworpen om bij noodgevallen te gebruiken bij ernstige verwondingen aan ledematen om overmatig bloedverlies te voorkomen. Een tourniquet is bedoeld om te gebruiken bij een levensbedreigende situatie. Deze hoort thuis bij hulpdiensten, spoedeisende hulpverleners en in een speciaal uitgeruste EHBO doos. Een stuwband wordt veelvuldiger gebruikt belemmert wel de veneuze terugvoer, maar niet de arteriële aanvoer van bloed. Daarom wordt de stuwband met name gebruikt om de aderen op te laten zwellen waardoor bloedafname eenvoudiger is.

Medische stuwbanden voordelig bestellen

Alle stuwbanden die je bij MyMitella vindt zijn direct leverbaar. Bestel je op ma t/m vrijdag voor 16.00 uur? Dan zal je bestelling nog dezelfde dag worden verstuurd. Heb je grotere aantallen nodig of wil je zakelijk bestellen. Je mag altijd contact opnemen, we helpen jou en het hele team graag aan de vrolijkste en voordeligste stuwbanden.

Stuwbanden en andere passende zorgaccessoires bij MyMitella

Op deze pagina vind je een ruim assortiment stuwbanden in verschillende vrolijke kleuren en printjes en prijsklassen. Wil je je zorgoutfit personaliseren met andere zorgaccessoires? Kijk dan eens bij de zorghorloges, het uitgebreide assortiment scharen voor de zorg of vrolijk je outfit op met de tofste verpleegkundige sokken van Happy2Wear.

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss