Sorteer op

 

Een irisschaar, de naam zegt het eigenlijk al, deze schaar wordt namelijk vooral gebruikt tijdens oogchirurgie. Dit is niet het enige waar deze schaar voor wordt gebruikt, door de scherpe punt is het ook zeer geschikt voor andere precisiewerkjes! Een vrolijk gekleurde irisschaar fleurt je dagelijkse werkzaamheden daarbij op. Bekijk de specificaties, belangrijke factoren bij aanschaf en tips voor sterilisatie en kies degene die het beste bij de zorgprofessional past.

Het gebruik van een irisschaar

Naast het gebruik voor de oogchirurgie worden irisscharen inmiddels ook gebruikt voor verschillende andere toepassingen. Zowel chirurgisch als niet chirurgisch. De scharen hebben namelijk een kleine punt waardoor ze zeer geschikt zijn voor precisie werk. Door het precisieontwerp kunnen chirurgen zeer gecontroleerde incisies maken waardoor het risico op schade aan andere onderdelen van het oog wordt beperkt. Daarnaast zorgen de lange handvatten ervoor dat de scharen veel controle en beweegruimte hebben. Ergonomisch heel fijn!

Vrolijk gekleurde irisscharen voor oogchirurgie

Ziekenhuizen of zorginstellingen zijn vaak functioneel en praktisch ingericht met veel natuurlijke kleuren. Logisch, maar een beetje kleur en vrolijkheid kun je dan wel gebruiken! Irisscharen met een leuk kleurtje op de werkvloer brengen dan iets met kleur en vrolijkheid in je werk. Daarbij is het gelijk heel duidelijk dat de schaar van jou is, een functionele en leuke aanvulling.

Specificaties irisschaar

Irisscharen zijn speciaal ontworpen voor het nauwkeurige detailwerk van oogheelkundige chirurgie. Om dit te kunnen uitvoeren beschikken de scharen over diverse specificaties, de scharen zijn gemaakt met:

  • Duurzaam RVS materiaal
  • Scherpe en puntige schaarbekken
  • Geschikt voor sterilisatie, autoclaveerbaar
  • Lengte: 12 cm
  • Gewicht: 17 gram
  • Iso 9001:2015

Irisschaar kopen: belangrijke factoren om op te letten

Een irisschaar kopen? Dan zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Denk aan de kwaliteit en het materiaal van de schaar, zorg voor een hoogwaardige kwaliteit roestvrij staal dat voldoet aan de industriestandaarden. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste schaar kiest voor de toepassing, denk aan het juiste bladtype, grootte, lengte en de juiste scherpte van de schaar. Er zijn nog verschillende andere factoren, maar dit zijn de belangrijkste voor nu!

Tips voor het onderhoud en de sterilisatie van een irisschaar

Bij medische instrumenten, bijvoorbeeld irisscharen, is het van belang dat deze steriel zijn bij gebruik om infecties te voorkomen. Daarom zijn de irisscharen gemaakt van duurzaam RVS materiaal. Dit zorgt ervoor dat de scharen autoclaveerbaar zijn en herhaaldelijk gesteriliseerd kunnen worden zonder enige gevolgen aan de functionaliteit of andere aspecten. Voor het steriliseren is het belangrijk dat de irisschaar al goed wordt gereinigd om vuil, bloed of andere materialen van de schaar te verwijderen. Vervolgens kan deze door de autoclaaf. Zorg wel dat je hierna de gesteriliseerde irisschaar volledig laat drogen voordat je deze opbergt of weer gebruikt.

Irisschaar bestellen bij MyMitella

Bestel je een irisschaar bij MyMitella voor 15.00 uur? Dan zorgen wij dat deze dezelfde dag nog wordt verzonden. Zo heb je deze snel in huis! Hiernaast verkopen wij nog vele andere mooie artikelen voor de zorgprofessional. Heel veel in leuke kleurtjes of prints om je werk iets op te fleuren! Extra leuk in een omgeving waar alles heel functioneel en praktisch is ingericht. Of je het nu aan jezelf of aan iemand anders cadeau geeft, de artikelen van MyMitella zijn geschikt voor verschillende mogelijkheden. Bekijk ook eens de sokken voor de oogzorg, de zorghorloges of de pupillenlampjes!

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss