Bloeddrukmeters:

Een bloeddrukmeter is bedoeld om de bloeddruk (bij patiënten) te meten van buitenaf door tegendruk te geven. Hoe hoger de druk in de slagader hoe meer tegendruk nodig is. Deze druk wordt aangegeven in de waarde milimeters kwik (mm Hg). Zo kan je meten of het een normale, een hoge of een lage bloeddruk is. De veel gebruikte afkorting 'RR' voor bloeddruk is afgeleid van de naam van de arts Riva-Rocci die als eerste een bloeddrukmeter met manchet heeft ontwikkeld om de bloeddruk bij patiënten te meten. 

Oorthermometer of voorhoofd thermometer voor kinderen en volwassenen:

Voor het opmeten van de lichaamstemperatuur en om de controleren of je of je kind koorts heeft of verhoging is een thermometer een fijn instrument. Je kan kiezen voor de traditionele versie die rectaal wordt gebruikt. Deze vorm van meten wordt door vele zorgprofessionals nog steeds als de meest betrouwbare manier beschouwd. Maar er zijn nog meer manieren om de temperatuur te meten. Een manier die steeds meer gebruikt wordt, is via het oor met de oorthermometer. Het oor is uitermate geschikt om een goede temperatuurmeting te doen, omdat de gehoorgang makkelijk toegankelijk is en direct reageert op temperatuurveranderingen van het lichaam. Meest betrouwbaar is om 2 oren te meten. De voorhoofdthermometer is een non-contact indicator van koorts. Een voorhoofd thermometer heeft een zeer korte meettijd en vereist het minimale handelingen. Het is daarom makkelijk voor eigen gebruik maar ook een veel gebruikte methode bij kinderen en baby's. Je hoeft ze niet eens wakker te maken als ze net lekker liggen te slapen.

Wat is een saturatiemeter?

 Een saturatiemeter ook wel zuurstofmeter is een compact apparaatje die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig uw huidige zuurstofpercentage in uw bloed te meten. Saturatiemeters - zuurstof meter zijn vaak gemaakt in een 'knijpervorm' zodat deze snel en eenvoudig om een vinger geplaatst kunnen worden. Wil je een saturatiemeter/ of ook wel oxymeter genaamd kopen met extra functie van hartslagmeter? Dan zijn de versies van MyMitella zekergeschikt voor je. Ze zijn eenvoudig in gebruik, verkrijgbaar in vrolijke kleuren en er zit een hartslag-meet functie bij. De saturatiemeter werkt op (infra)rood licht en werkt op batterijen die gratis worden meegeleverd zodat je direct met de meter aan de slag kan. Wist je dat een juiste zuurstofwaarde 95-100% is? Lees meer over hartslag en saturatie.

Stethoscoop:

Wil je een stethoscoop aanschaffen dan vind je bij MyMitella een ruim assortiment met allemaal een fijne geluidskwaliteit. Zo heeft de duo 2 geluidskanalen voor een separate meting. De voordelige basic stethoscoop is een prachtige starter om veel mee te oefenen. Deze laatste is een zeer voordelige stethoscoop welke ook vaak aangeschaft wordt om de hartslag van een ongeboren kindje te beluisteren. Bestellen van deze meetapperatuur is zeer eenvoudig en alle producten die je op onze website ziet hebben we op voorraad. Verzending gaat eenvoudig en vaakal wordt het de volgende dag door PostNL bezorgd.

 

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss