Sorteer op

Bloeddrukmeter pols

Op zoek naar een fijne polsbloeddrukmeter voor patiënt, verpleegkundige, student of thuis? Bij MyMitella hebben we diverse kleurrijke bloeddrukmeters om van iedere meting een feestje te maken. Wij geloven in de kracht van vrolijke apparatuur. Waarom zou je niet zelf de (zorg)slingers ophangen? Dat doen we graag met onze leuke bloeddrukmeters voor de pols. Je scoort deze bij MyMitella!

Verschil bloeddrukmeter pols en bovenarm

Iemand die thuis is in de bloeddrukmeters weet dat de meters voor pols en bovenarm niet hetzelfde zijn. Het verschil zit ‘m in de plek waarop gemeten wordt. Je verwacht het waarschijnlijk al: de bovenarm bloeddrukmeter meet via de bovenarm en de bloeddrukmeter pols meet via de pols.

De pols is sneller gevoelig voor bewegingen, waardoor het kan gebeuren dat deze metingen minder accuraat zijn. Belangrijk bij een polsbloeddrukmeter is dus dat je je arm goed stil kunt houden.

Zo meet je bij een polsbloeddrukmeter

Waarom moet je je arm stilhouden? Dat leggen we uit. Tijdens de bloeddruk meten via de pols is het belangrijk dat je je pols op de hoogte van het hart houdt. Op deze manier kan de meting zo nauwkeurig mogelijk uitgevoerd worden. Toch kan het best lastig en zwaar zijn om de pols volledig stil te houden op deze hoogte. Daarom kan zelfs een minimale beweging al voor afwijkende metingen zorgen.

Het gemak van de bloeddrukmeter pols

Ondanks dat je de pols stil moet houden, werkt de polsbloeddrukmeter wel erg fijn. Dit komt door het gemak dat de meter met zich mee brengt. Waarom? Je hoeft je kleding namelijk niet uit te trekken tijdens het opmeten. Bij een bovenarm meting is dit wel het geval. Je hoeft dus alleen je mouwen kort op te stropen om de meter te kunnen gebruiken. Ideaal dus!

Bloeddruk meter als cadeau of hulpmiddel

Maak jouw collega-verpleegkundige of medestudent blij met een handige en vrolijke polsbloeddrukmeter. De polsbloeddrukmeter is verkrijgbaar in meerdere kleuren en bruikbaar voor jouw dienst, maar natuurlijk ook gewoon thuis. De bloeddrukmeter zorgt automatisch voor een verhoogde druk, waardoor je deze meteen af kunt lezen na de meting. Erg handig en geeft een speelse touch door de verschillende kleuren.

Maak van jouw zorgproducten een feestje

Een bloeddrukmeter voor de pols is maar simpele apparatuur. Maar waarom zou dit altijd simpel moeten zijn? Je kunt dit namelijk ook oppimpen met verschillende kleuren. Zo wordt het opmeten van de bloeddruk nét iets leuker. Bij MyMitella zijn onze polsbloeddrukmeters daarom verkrijgbaar in meerdere kleurtjes, zoals lila, roze, groen, blauw en grijs. Wie zei dat het opmeten van de bloeddruk saai moet zijn?

De richtlijnen bij een bloeddruk

Ga je een bloedruk meten bij de pols? Dan is het handig om te weten naar welke waarden je moet kijken. Een gezonde bloeddruk ligt bij een volwassen man of vrouw rond de 120/80 mmHG. De maximale streefwaarde ligt onder de 140/90 mmHG. Dit werkt als volgt: een bloeddrukmeter geeft van de buitenkant een tegendruk. Hoe hoger de druk in de slagader, hoe meer tegendruk er nodig is, en dus: hoe hoger de bloeddruk. Bij een normale bloeddruk is de bloeddruk optimaal om het bloed perfect door het lichaam te pompen, maar niet te hoog om schade aan de wanden te veroorzaken. Zo, weer wat geleerd!

Take it easy

Belangrijk bij een bloeddrukmeting is dat je voldoende rust hebt in je lijf. Zware inspanning voordat je een bloeddruk gaat opmeten kan zorgen voor verkeerde resultaten. Zorg dat je dus minimaal vijf minuten rust neemt voordat je je bloeddruk opmeet met de polsbloeddrukmeter en je in ieder geval in de afgelopen 30 minuten geen zware inspanning doet. Roken of drinken wordt ook afgeraden! En voor de kletskousen: even stil zijn tijdens het opmeten, anders kan het zorgen voor verkeerde resultaten.

Combineren is leuk

Bij MyMitella maken we er graag een feestje van, zoals je merkt. We geven graag een vrolijke touch aan zorgaccessoires. Naast de bloeddrukmeter pols vind je bij ons talrijke andere producten die leuk zijn om cadeau te doen. Je kunt meerdere producten combineren, zoals toffe sokken of hippe pillendoosjes. We helpen graag om de pijn te verzachten. Met leuke producten wordt het nét iets minder erg om pijn te hebben. Dat is de kracht van MyMitella.

Bestel jouw bloeddrukmeter pols bij MyMitella

Jouw keuze gemaakt voor een polsbloeddrukmeter? Leuk! Alle bestellingen worden verpakt als cadeautje en maken het daarom extra leuk om te geven. Heb je vragen over onze producten of ben je benieuwd hoe de bloeddrukmeter voor de pols werkt? Neem gerust even contact met ons op! Samen maken we het opmeten net iets leuker.  

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss