Sorteer op

Arm brace

Wat is een arm brace?

Een armbrace is een band die je om je arm draagt, ter hoogte van je elleboog. De brace geeft de arm wat extra steun, zowel boven als onder het ellebooggewricht. Door deze stabilisatie worden de spieren ontlast. Ook stimuleert een armbrace de bloedsomloop. Vaak wordt een armbrace gebruikt om de pijnklachten van een tennisarm te verlichten, maar ook voor andere elleboogklachten is een armbrace geschikt.

Arm brace om klachten te voorkomen of te verminderen

Armbraces kun je gebruiken om pijnklachten en overbelasting van je spieren te verminderen. Dan helpt de brace je armspieren tot rust te laten komen, waardoor je ze de kans geeft om te herstellen. Een armbrace is dus heel geschikt als je geblesseerd bent aan je arm of elleboog.

Maar je kunt een armbrace ook inzetten om blessures en overbelasting te voorkomen. Krijg je snel last van je elleboog bij bepaalde activiteiten? Die klachten trekken misschien weer weg als je klaar bent met sporten of werken, maar elke keer dat je pijn hebt kom je een stukje dichter bij een echte blessure. Het is daarom verstandig om preventieve maatregelen te nemen: draag een armbrace! Door een brace te dragen tijdens de activiteiten die pijn veroorzaken, voorkom je dat je overbelasting opbouwt en vervolgens continu een brace moet dragen. Al onze armbraces zijn helemaal geschikt om mee te sporten, dus je zult geen hinder ondervinden van het dragen van een brace.

Voor welke klachten gebruik je een arm brace?

Je kunt een armbrace voor allerlei armklachten gebruiken. Meestal is de oorzaak van die klachten te herleiden naar je elleboog. Elleboogpijn kan namelijk uitstralen naar je bovenarm, onderarm, pols of hand. Het is daarom altijd belangrijk om goed te onderzoeken waar de pijnklachten precies vandaan komen.

Weet je zeker dat de pijn veroorzaakt wordt door overbelasting van de elleboog? Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij een tennisarm, RSI of een werkgerelateerde blessure. Dan is een armbrace een slimme keuze. De armbrace stabiliseert en ontlast je elleboog en onderarm, waardoor klachten verminderen en herstel bevorderd wordt.

Let op: overleg altijd met een specialist bij het gebruik van een arm brace

Omdat een armbrace een medisch hulpmiddel is, raden wij je aan om er alleen een te gebruiken in overleg met een medisch professional. Bij aanhoudende klachten of terugkerende blessures aan je (onder)arm en elleboog, is het dus verstandig om langs je huisarts of fysiotherapeut te gaan. Die kennen jouw lichaam beter dan wij, en zullen dus een behandeling op maat kunnen bieden.

Tennisarm braces en braces voor tenniselleboog

De bekendste vorm van een elleboogblessure is de tennisarm (ook wel tenniselleboog of golferselleboog genoemd). Maar ook mensen die niet tennissen of golfen, kunnen last krijgen van deze aandoening. Je kunt namelijk bij andere sporten of tijdens je (fysieke) werk ook je armspieren overbelasten. Bij een tennisarm is de aanhechting van je onderarmspieren aan je ellebooggewricht geïrriteerd.

Bij een tennisarm heb je pijn bij de volgende bewegingen:

  • Als je je hand dichtknijpt
  • Als je je pols naar achteren buigt
  • Als je je onderarm naar buiten draait

Test het zelf: leg je onderarm en je hand met de handpalm naar beneden op tafel. Leg je andere hand op de handrug. Probeer nu je onderste hand omhoog te tillen van de tafel terwijl je bovenste hand weerstand biedt. Gaat er een pijnscheut door je onderarm heen? Dan heb je waarschijnlijk een tennisarm.

Een armbrace gebruiken bij een tennisarm is een verstandig idee. Een tennisarm of golferselleboog gaat namelijk alleen over als je je arm de rust gunt om te herstellen. Een tennisarm brace kan daarbij helpen door tijdens intensieve activiteiten je arm te stabiliseren en te ontlasten. Aan de ene kant is het belangrijk om je arm te blijven gebruiken binnen de grenzen van je pijnklachten, maar aan de andere kant moet je ook stoppen met het overbelasten van je armspieren.

Arm braces kopen bij MyMitella

Bij MyMitella bestel je eenvoudig een armbrace die geschikt is voor jouw situatie en armklachten. Kom je er niet uit? Dan geven we je graag advies. Kijk op onze contactpagina en mail, app of bel ons direct. Ook vind je veel informatie op de pagina’s van de producten zelf.

Waarom een arm brace van MyMitella?

MyMitella biedt graag kwaliteitsproducten aan die er ook nog eens leuk uitzien. Wij hebben voor ieder wat wils, in alle prijsklassen. Bij MyMitella kun je uitgaan van:

  • Altijd een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Een persoonlijke klantenservice. Lees de reviews er maar op na.
  • Vandaag verzonden als je voor 16 uur bestelt.
  • Gratis verzending vanaf 75 euro!

Naast armbraces bieden we ook braces voor andere blessuregevoelige delen van je lichaam aan:

Happy healing!

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss