Sorteer op

Enkelbrace voor volwassenen, kinderen en tieners:

Een enkelblessure is pijnlijk en langdurig. Zelfs als de beschadiging in de vorm van bijvoorbeeld een scheurtje is hersteld, blijft het een zwakkere plek die kwetsbaar is voor herhalings blessure. Als extra ondersteuning kan je de enkel intapen maar veel eenvoudiger zijn deze enkelbandages. Kinderen zijn fanatiek en kennen weinig angst tijdens het sporten en buitenspelen. Gelukkig maar want het is heerlijk om je niet druk te maken om je lichaam en hierop te vertrouwen. Toch zijn er veel kinderen en die blessures oplopen tijdens voetbal, tennis, hockey of andere intensieve sporten. Een goede warming-up is essentieel zo ook een goede begeleiding van een professional. Omdat de kindervoet anders is dan de volwassene voet is er speciaal voor kleine fanatiekelingen een sportbrace die ondersteuning geeft, heel fijn zit en er ook nog tof uit ziet. De enkelbraces zijn lichtgewicht en van zacht van materiaal. Deze kinderbraces kunnen met sok eronder of erover gedragen worden en toch nog in de schoenen. De brace geeft ondersteuning, stabilisatie aan het enkelgewricht en verlichting van de pijn. Daar kan je mee scoren!!

Wat is een enkelbrace of enkelbandage

Een enkelbrace is een (vaak elastische)band die je ter ondersteuning aanbrengt om de voet en het enkelgewricht. De werking bestaat uit het geven van druk (compressie) en steun. Het is geen garantie om elk letsel te voorkomen maar het is een ondersteuning en in veel situaties voorkomt het (opnieuw) letsel.

Wanneer gebruik je een enkelbrace

Een indicatie voor het gebruik van een brace kan zijn verzwikking - verstuiking van het enkelgewricht, als je herstellend bent van een enkelblessure zoals verrekking of scheurtje in enkelband, het voorkomen van herhaaldelijk verstuiken, zwelling, pijn, gebrek aan stabiliteit of te weinig stevigheid.

Ondersteunen en beschermen met een passende enkelbrace

Zowel voor (jong)volwassenen als voor kinderen is het zeer belangrijk dat de brace die je gebruikt goed past. Een te kleine brace of een enkelbandage die te groot is geeft niet het juiste effect en resultaat. Kijk daarom altijd goed naar de maattabele en pas de brace uitvoerig thuis of deze comfortabel zit. De kinderbraces zijn te dragen vanaf maat 31. Heb je maat 36 of groter? Dan kan je ook een enkelbandage voor volwassenen aanschaffen. Deze zit nog steviger en is met de elastische banden op maat te stellen.  De enkelbraces die je bij MyMitella kan kopen zijn dus verkrijgbaar in schoenmaat 31 tot 46. Kies de ondersteuning waar je naar verlangt. Zo kan je sporten, dansen bewegen en genieten!

Gebruik een enkelbrace verstandig

Een brace kan een fijne ondersteuning geven aan je gewrichten maar pas op! Doordat de pijn minder wordt en de ondersteuning vaak zorgt voor het gevoel van "meer aan kunnen" kan er ook schijnveiligheid ontstaan. Het is erg belangrijk om goed naar je eigen lichaam te luisteren en hier naar te handelen. Heb je aanhoudende of ernstige klachten? Laat je dan altijd eerst door een arts of medisch professional adviseren. Wees zuinig op jezelf, van jou is er maar 1

Bij MyMitella kun je naast een enkelbrace kopen ook terecht voor de volgende soorten braces:

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss