Sorteer op

Een elleboogbrace; bij pijn aan de elleboog, herstel na een blessure of ter voorkoming van overbelasting.

Pijn rondom de elleboog is erg vervelend en kan je tijdens het sporten of dagelijks leven flink in de weg zitten. Door te vaak dezelfde beweging te maken kunnen de symptomen van een tennis-elleboog oftewel tennisarm ontstaan. Pijn aan buitenkant elleboog, pijn net onder de elleboog, aan de aanhechting van de pees die daar zit. De pijn kan uitstralen naar de onderarm, de pols of zelfs naar de hand. Neem je lichaam en het pijnsignaal altijd serieus en laat je altijd adviseren door een medisch specialist. 

Hoe ontstaan elleboogklachten?

Een tennisarm of tennis-elleboog of golfarm is de naam van de aandoening maar dit hoeft helemaal niet te zijn ontstaan tijdens het tennissen of tijdens een potje golf. Veel mensen die veel schoonmaken, werk hebben waarbij vaak dezelfde beweging wordt gemaakt of een (iets te enthousiaste) hobby zoals handwerken, kunnen de vervelende klachten ervaren. Zit je voor je werk veel achter de computer of heb je een intensief beroep zoals timmerman of metselaar? Ook dan heb je een verhoogde kans op elleboogklachten- elleboogpijn. Elleboogklachten zijn bijna altijd het gevolg van overbelasting.

Een comfortabele elleboogbraces ontlast de druk op de elleboog, versterkt en stabiliseert

Bij pijn aan de elleboog, bij herstel na een blessure of ter voorkoming is het fijn om een brace te dragen. Deze band is ontworpen om net dat beetje extra steun of druk te geven of de elleboog te ontlasten waardoor pijnklachten verminderen. Rust en herstel is voor een blessure aan de elleboog het allerbelangrijkst Tijdens het dragen van een elleboogbrace wordt vaak een extra druk gegeven op de plaatsen waar extra doorbloeding is gewenst. Deze stimulering van de bloedsomloop bevordert het herstel door het afvoeren van de afvalstoffen. Draag een brace of bandage altijd bewust. Het is een fijne ondersteuning en een hulpmiddel om de klachten te verminderen maar het is nog belangrijker om (nieuwe) overbelasting te voorkomen. Een fysiotherapeut kan een goede begeleiding geven voor een juiste lichaamshouding of beweging.

My Mitella: niet alleen voor elleboogbraces

Bij MyMitella kun je naast een elleboogbrace kopen ook terecht voor de volgende soorten braces:

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss