Sorteer op

Met wat extra energie de dag door komen dankzij compressie kousen

Als zorgprofessional ben je de hele dag druk in de weer en loop je flink wat meters. Vaak denk je de hele dag (of nacht) alleen aan de mensen om je heen en vergeet je daarbij jezelf. Pas als er even tijd is om te gaan zitten merk je hoe moe je voeten en of benen zijn. Hoe fijn zou het zijn als je voeten, kuiten en benen net dat extra steuntje krijgen? Wees lief voor jezelf, dan kan je straks weer met frisse energie aan de slag

Deze sokken- kousen met lichte compressie helpen de bloedcirculatie optimaal te houden. Dit helpt vermoeide benen en opgezette enkels & voeten te voorkomen. De compressie (druk) van de kousen is 15-20 mmHG en behoort daarom tot klasse 1.

Elastische vezels geven rondom steun aan voeten kuiten en benen

Onze compressiekousen zijn gemaakt van elastische vezels die rondom druk geven.  De kniehoge compressie-kousen voelen zacht maar stevig om je enkels, kuiten en voeten. De compressie van de kousen werkt samen met de voetspieren en beenspieren en stimuleert daardoor de zuurstoftoevoer naar de spieren. Naar de knie toe neemt de druk geleidelijk af. Bij de tenen hebben de sokken geen extra druk, hierdoor kunnen deze vrij bewegen.

  • Voorkomt zwellingen en vochtophopingen
  • 360-graden stretch
  • Flexibel en duurzaam materiaal
  • Ademend voor een optimale temperatuur
  • Houdt de voeten droog van transpiratie

Compressie kousen voor dames en heren met schoenmaat 36-41

Deze compressie kousen zijn geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden die door lichamelijk intensief werk net wat extra ondersteuning nodig hebben om vol energie de dag door te komen. De sokken zijn de hele dag te dragen en zijn ook zeer geschikt om mee te reizen (vliegtuig) of tijdens de periode van zwangerschap.

  • Materiaal Cotton en spandex
  • Compressie: 15-20 mmHG (klasse 1)

Wastips voor compressie kousen

Je kunt de levensduur van je kousen verlengen door deze na gebruik op de hand of in de wasmachine te wassen op maximaal 40ºC. Gebruik hiervoor geen wasverzachter. Niet wringen of centrifugeren. Laat de kousen vervolgens aan de lucht drogen. Stel ze niet bloot aan rechtstreekse verwarming (radiatoren, zonlicht, droger). Niet strijken. Niet chemisch of met wasbenzine reinigen!

 

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss