Medische scharen voor zorgprofessionals, Geknipt voor jou?

MyMitella heeft de allerleukste scharen, kochers, verpleegkundige scharen utilityscharen en scharen-sets. Wat deze scharen leuker maakt dan alle andere medische scharen, zijn de kleuren en hippe patronen met een superkwaliteit. Een medische schaar is een veelgebruikt hulpmiddel voor zorgprofessionals. My Mitella heeft alle scharen en scharensets uit voorraad leverbaar dus nu scharen kopen, betekent nu verstuurd. Zo heb je benodigde verpleegkundige schaar en kocher in één keer in huis. Door de unieke en leuke designs van onze zorgscharen, ben jij nooit meer je schaar kwijt.

Verpleegkundige schaar

Als verpleegkundige maak je veel gebruik van de verpleegkundige schaar. De scharen van MyMitella hebben veel sterke (en scherpe) punten:

  • Ze zijn allen van zeer goede kwaliteit en geschikt voor intensief gebruik.
  • De verpleegstersscharen zijn gemaakt van staal en niet onbelangrijk; geschikt voor autoclaaf.
  • De scharen zijn universeel maar vooral geschikt voor zorgprofessionals omdat deze schaar lang scherp blijft en zeer sterk is.
  • De verpleegkundige schaar heeft één blad met een ronde kant en één snijblad met een puntje voor precisiewerkjes.

Wanneer je in de zorg werkt heb je vast eerder een schaar gehad die kwalitatief gezien even goed was als de schaar van MyMitella. Wat onze verpleegkundige scharen onderscheidt van alle andere, is de print. Bij ons is geen kleur of print te gek waarmee jij een schaar uitkiest die bij je past en die je niet snel kwijt zult raken.

Kocher Schaar

Een Kocher schaar is een chirurgisch instrument, genoemd naar de Zwitserse chirurg E.T. Kocher. Deze klemtang heeft lange rechte kaken met kleine tandjes op de kaken, bedoeld om bloedvaten af te klemmen. De kocher hoort bij de basisuitrusting van iedere verpleegkundige en komt van pas tijdens je dienst in ziekenhuizen, zorginstellingen of in de thuiszorg. De kochers die je vindt op onze site zijn voorzien van een kleurrijke coating in toffe prints. Veel van de scharensets die we bieden bevat ook een kocher waardoor je in een keer het hele pakket in huis hebt.

Verbandscharen

Een verbandschaar is een schaar die veel gebruikt wordt door verpleegkundigen en zorgprofessionals in ziekenhuizen, zorginstellingen of in de thuiszorg. De verbandscharen hebben een gebogen blad en een puntig blad en zijn van zeer goede kwaliteit. Het stompe blad beschermt de huid tegen beschadigingen tijdens het knippen van bijvoorbeeld verband of tape van de huid van de patiënt/cliënt.

MyMitella heeft zowel verbandscharen die volledig van metaal (roestvrijstaal) zijn als utility-scharen met een plastic handvat. Deze laatste worden veelal gebruikt voor het wat grovere werk en bevat stompe punten. Zoek de allerleukste voor jezelf of je collega’s uit want er zijn veel kleuren en patronen waardoor er voor iedereen iets tussen zit.

Irisscharen

Nog een schaar die onmisbaar is wanneer je in de zorg werkt, is een klein schaartje oorspronkelijk ontworpen voor het fijne detailwerk van oogheelkundige chirurgie. De irisschaar. Ze zijn inmiddels aangepast voor een breed scala van andere toepassingen, met inbegrip van niet-medische toepassingen. Deze scharen zijn erg klein, met een kleine en zeer scherpe snijbladen. De kleine puntige bekken zijn speciaal gemaakt voor precisie taken. De lange handvatten zorgen voor controle en beweeglijkheid.

Ook voor de creatieveling

Buiten dat ze in de zorg gebruikt kunnen worden voor veel precisiewerkjes wordt de irisschaar ook veel gebruikt voor andere toepassingen zoals handwerken en crafting. Ook wanneer je thuis creatief aan de slag wil, is een irisschaar van MyMitella aan te raden. Daarnaast raak je tijdens je creatieve proces vanzelf geïnspireerd door de print op je nieuwe schaar. Weet jij al welke jouw favoriet is?

Pincet chirurgisch

Pincetten van MyMitella zijn geschikt voor professioneel gebruik en ondersteunen bij diverse werkzaamheden/ingrepen. Naast het gebruik in de anatomie wordt de anatomische pincet ook in chirurgie gebruikt. In de dagelijkse zorgpraktijk wordt de pincet chirurgisch vaak gebruikt bij onder andere het plaatsen van steriel verbandmateriaal of bij hechtingen. Met deze pincet neem je op hygiënische wijze de watten/ celstof-deppers uit een pot om bijvoorbeeld wonden te desinfecteren met een desinfectans. De bekken van de pincet zijn voorzien van dwarse groeven, door deze ribbels heeft de pincet goede grip. Dit maakt het mogelijk om gevoelige weefsels en structuren voorzichtig te grijpen en vast te houden. Je raadt het al: ook de pincetten van MyMitella zijn in de gekste kleuren beschikbaar.

Scharensets

Nu je weet welke scharen er allemaal beschikbaar zijn bij MyMitella, is het handig om te vermelden dat wij alle benodigde gereedschappen in een scharenset verkopen. Op die manier heb je in een keer alles in huis zoals een schaar en kocher, en door de herkenbare print raak jij je spullen niet snel kwijt. Uiteraard is het ook gewoon leuk om een set te hebben die in een kleur of print is, die bij jou past zoals bijvoorbeeld een roze set of een set met fleurige bloemenprint.

Een ander leuk idee is om een collega een unieke scharenset te geven. Dat is zowel een functioneel als een leuk cadeau.

Linkshandige scharen en scharensets

De uitspraak: ‘’Zorg op maat” nemen wij erg serieus bij MyMitella en dat willen we op alle vlakken uiten. Niet alleen degene die zorg nodig heeft, maar ook degene die zorg toedient moet zo goed mogelijk ondersteund worden. Daarom kun jij als je linkshandig bent een speciale linkshandige scharen en scharensets kopen in jouw lievelingskleur of print.

Leuk om te zien, maar vooral functioneel

Nu denk je misschien dat een schaar met een print of kleur kwetsbaarder is. Bij MyMitella is dat echter absoluut niet het geval. Zorg moet goed zijn, het hoeft alleen niet saai te zijn. De scharen zelf zijn van hoge kwaliteit waardoor ze lang meegaan en scherp blijven. Daarnaast zit er over de print of kleur een long-lasting coating. Daarmee blijft de schaar netjes en doet de fleurige versiering niet af aan de kwaliteit.  

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss