Artikel 63 van 74

Zuster & Zo Studenten maken magazine

Er zijn dagelijks heel veel mensen uit de zorgsector die onze website bezoeken & pagina volgen.  Het valt mij daarbij telkens weer op met hoeveel bevlogenheid en liefde voor het vak, deze zorgtoppers klaarstaan voor “hun” bewoners, patiënten en cliënten. Ondanks dat er regelmatig een negatieve sfeer drukt op werken in de zorg vanwege o.a. de werk(tijds)druk en vele protocollen, hoor ik nog veel vaker hoe mooi, ontroerend, gaaf en bijzonder  “werken in de zorg” is.

Zuster & Zo

Laatst werden we benaderd door 5 3e-jaar studenten  die als opdracht een magazine gingen uitbrengen met als titel: Zuster & Zo. Superfijn natuurlijk dat we met ons bedrijf ook van waarde kunnen zijn voor nieuwe zorgtoppers met leuke plannen. Na wat overleg over ideeën en mogelijkheden konden we de studenten van dienst zijn met het leveren van hippe zorggadgets en een kortingscode voor de medestudenten.

Het magazine is inmiddels af en geeft een zeer brede uiteenzetting van “zorgwerk”

Een kijkje in de wereld van o.a. ziekenhuis, psychiatrie, hospice en thuiszorg. Het magazine staat bol van interviews, praktijk informatie, grappige uitspraken en productreviews. 

Lees hier waarom deze 5 dames Zuster & Zo willen zijn:

Kylie (20 jaar) werkzaam in de ouderenzorg op de somatiek afdeling. Het leukste aan het werken in de zorg is de blijdschap die je bij de mensen ziet en de liefde die je terugkrijgt. Het overlijden van zorgvragers is voor mij wel het minst leuke aan het vak. Voor mij is het nog een raadsel welke richting ik na het afronden van de opleiding op wil. Ik wil graag nog veel ervaringen opdoen.

Lisa (20 jaar) Ik heb tot nu toe ervaring in de thuiszorg en in een verpleeghuis voor mensen met Korsakov. In het magazine vind je ook informatie over dit syndroom. Na mijn opleiding wil ik mij graag specialiseren als kinderverpleegkundige. Het leukste aan de zorg vind ik dat ik mensen een glimlach kan bezorgen. Het minst leuke vind ik dat er aan het begin van de verpleegkunde opleiding erg veel theorie en weinig praktijk is.

Iris (20 jaar). Is werkzaam als helpende in de somatiek. Als vrijwilliger ben ik eerder werkzaam geweest op een manage met meervoudig beperkten. Ik wil graag in de richting van de GGZ in de forensische psychiatrie. Het leukste aan de zorg vind ik het zorgen voor de mensen en hier ook heel veel liefde voor terugkrijgen. Minder leuk binnen de zorg is de agressie binnen werk/stage, die ook voorkomt.

Jill (19 jaar) Is werkzaam op een PG afdeling. Na mijn opleiding verpleegkunde zou ik graag verder studeren in de verloskunde of neonatologie. Het leukste aan de zorg vind ik de verpleegtechnische handelingen en het werken met de mensen. Het minst leuke aan de zorg vind ik als er mensen overlijden of wanneer iets mij niet lukt.

Myrthe (18 jaar) Ik heb afgelopen jaar stage gelopen in de gehandicaptenzorg en gewerkt op een zorgboerderij met kinderen met autisme. Binnen mijn opleiding tot verpleegkundige ga ik mij specialiseren in de GGZ. Na de opleiding verpleegkundige wil ik doorstuderen als POH-GGZ of HBO-V. Het leukste aan de zorg vind ik de diversiteit in de zorgvragers en de gezelligheid met de bewoners.

Knap werk dames en heel veel succes in jullie toekomst!

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss