Artikel 1 van 18

Mitella knopen - aanleggen - omdoen

Hoe knoop je een mitella?

Velen van ons hebben ooit wel eens bij een EHBO-training geleerd hoe je een mitella (ook wel driekante doek of driehoekige draagdoek genoemd) moet aanbrengen - aanleggen maar hoe was het ook alweer?

Een mitella kun je aanleggen bij letsel aan vingers, pols, onderarm, tot aan de elleboog. Een mitella moet steun geven en ervoor zorgen dat de hand of onderarm niet naar beneden hangt. Als je hand of arm namelijk te lang naar beneden hangt, kan er stuwing optreden. Het bloed stroomt naar één punt en dat kan een pijnlijk en een kloppend gevoel geven.
Stappenplan voor het aanleggen van een mitella

Hieronder volgt stap voor stap de uitleg hoe je een mitella om doet:

Stap 1: Haal de mitella tussen de arm en het lichaam door. De lange kant moet aan de kant van de pols en de punt aan de kant van de elleboog. De slip van de mitella die naar boven wijst gaat over de schouder aan de gezonde zijde.

Bij een breuk moet de onderarm horizontaal in de mitella. Bij wonden en  kneuzingen moet de hand hoger dan de elleboog in de mitella liggen. Dit om zwelling te voorkomen.

Stap 2: De slip die naar beneden wijst gaat over de schouder aan de gewonde zijde achter de nek langs. De 2 punten van de mitella komen zo  achter uw nek bij elkaar. Haal deze door het nekkussen en leg een (platte) knoop.

Stap 3: Maak de mitella aan de voorkant of de achterkant van de elleboog vast met de bijgeleverde  veiligheidsspeld.

Stap 4: Let er op dat het vingerkootje van de pink net buiten de mitella steekt.

Wil je een leuke hippe en mooie mitella online kopen? Of voor nog meer ondersteuning en comfort een armsling? Kijk dan hier voor ons verrassende assortiment.

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss