Dit zijn Erica (links) en Evelyn (rechts). Collega’s bij FUTURAZORG in Boskoop. Deze kleinschalige woon- en zorgvoorziening voor ouderen, opende begin 2018 de deuren. Mooi aan deze woon & zorg locatie is dat er naast de standaard woonmogelijkheden ook 2 appartementen zijn waarin echtparen zelfstandig (maar met zorg) kunnen wonen.

 

Collega’s in de spotlight

In de zorg heb je elkaar nodig en moet je op elkaar kunnen bouwen. In deze rubriek telkens 2 collega’s aan het woord over samen werken en samenwerken.

 

Wie zijn jullie en waar werken jullie?

Wij zijn Erica Kingma en Evelyn Schoonderwoerd en wonen allebei in Waddinxveen. Wij werken bij Futurazorg in Boskoop, een kleinschalig woon- en zorgvoorziening voor ouderen. Het huis in Boskoop bestaat nu 3,5 jaar zolang werken wij er ook allebei. Erica werkt in de zorg als verzorgende in opleiding en Evelyn doet de ontbijtservice en de activiteiten. 

 

Hoe zijn jullie op deze plek terecht gekomen of waarom hebben jullie gekozen voor dit vak?

We wilden allebei graag iets in de zorgsector doen.

Evelyn: “Ik heb jaren gewerkt als administratief medewerker en heb dus geen zorgachtergrond. Deze sector heeft mij wel altijd getrokken. Toen de mogelijkheid kwam om zonder zorgopleiding in een verpleeghuis te kunnen werken, ging ik ervoor. Het was wennen, maar ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van dat ik deze stap gezet heb. Ik vind het leuk om op deze manier voor de bewoners te kunnen zorgen.”

Erica: “Ik heb in Nieuw-Zeeland gewerkt in de zorg, daar is mijn passie voor het vak begonnen. Toen ik terugkwam in Nederland ben ik op zoek gegaan naar iets soortgelijks. Toen kwam dit op mijn pad en daar ben ik nog steeds heel blij mee!” Kleinschalig en met aandacht. Zo kan je echt iets voor iemand anders betekenen.

 

Omschrijf elkaar als collega en als zorgprofessional

Erica: “Evelyn is een duizendpoot. Ze is betrouwbaar en je kan altijd op haar rekenen.”

Evelyn: “Erica is een aanpakker, vriendelijk en betrouwbaar. Iemand waar je op kan bouwen.”

 

Waarin vullen jullie elkaar aan of ondersteunen jullie elkaar?

We zijn betrokken naar elkaar en bieden elkaar een luisterend oor indien nodig. We vullen elkaar aan en zien wat de ander nodig heeft. Zo is een samenwerking compleet . Als er in een team een fijne samenwerking is,  kan je ook het meeste voor de bewoners betekenen.

 

Favoriete MyMitella product

We dragen op het werk altijd de heuptasjes. Ze zijn handig in gebruik bij de zorg en je hebt alles wat je nodig hebt dan bij de hand, zoals telefoons en sleutels. Zo heb je altijd je handen vrij om zorg of hulp te verlenen. De vrolijke sokken vinden we ook leuk!

 

Wensen en complimenten

Tijd voor wensen en complimenten (wie wordt er niet blij van een compliment).

Evelyn: “Ik vind het altijd gezellig om samen met jou te werken. Ik wens je al het goeds.”
Erica: “Dat is zeker wederzijds! Ik wens jou ook veel geluk en gezondheid.”

 

Wat doe je in je vrije tijd graag, om je werk even los te kunnen laten?

Erica: “In mijn vrije tijd werk ik graag in de tuin.”

Evelyn: “Ik vind het fijn om te lezen of lekker te wandelen.”

In onze vrije tijd zijn we soms wel voor FUTURA bezig. We zijn namelijk een konijnenhok met konijnen aan het regelen voor de bewoners, superleuk! Een tukkie op de bank vinden wij allebei ook heerlijk, haha!

 

 

juni 2021: Erica & Evelyn collega's in de spotlight

 

In zorgheld in de spotlight zetten we een zorgprofessional in het zonnetje en delen we zijn of haar verhaal. Van zorgcentra en thuiszorg tot ziekenhuis, revalidatiecentrum of dokterspraktijk; Voor wie in de zorg werkt is iedere dag anders en uniek. Door deze verhalen te delen, willen we de zorg belichten in de breedste zin. We zijn benieuwd wat deze zorghelden boeit, bint en bezighoud. 
 

Aanmelden?:

Wil jij ook samen met een “collega’s in de spotlight” of wil je iemand aanmelden voor “zorgheld in de spotlight”? Laat het ons dan weten en wie weet staan jullie, hij of zij hier binnenkort te shinen.

 

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss