Dit is Fabienne de Vries (20 jaar en woonachtig in Stolwijk) Ze werkt nu 2 jaar in het Groene Hart Ziekenhuis. 1 jaar als stagiaire en 1 jaar als gediplomeerd verpleegkundige niveau 4. Naast haar werk studeert ze momenteel ook nog HBO-verpleegkunde. 

 

In de spotlight bij MyMitella

De enorme inzet en bevlogenheid waarmee zorgprofessionals hun vak uitoefenen is bewonderenswaardig. Op alle niveaus en in alle vakgebieden in de zorgsector, wordt veel verantwoordelijkheid gedragen. Volledig in je kracht te staan, is in de zorg enkel mogelijk met heel veel toewijding, vakkennis, empathie & uithoudingsvermogen. In zorgheld in de spotlight zetten we een zorgprofessional in het zonnetje en delen we zijn of haar verhaal. Van zorgcentrum en thuiszorg tot ziekenhuis of dokterspraktijk; Voor wie in de zorg werkt is iedere dag anders en uniek. Door deze verhalen te delen willen we de zorg belichten in de breedste zin. We zijn benieuwd wat deze zorghelden boeit, bint en bezighoud.

 

Waar werk je en wat is je functie?

Ik heb ruim een jaar op de ouderengeneeskunde gewerkt en ben nu sinds augustus 2020 werkzaam op de Interne geneeskunde/ MDL/ Oncologie/ Nefrologie als verpleegkundige.  Ik werd ook ingezet op de COVID afdeling. Naast het werken als verpleegkundige, begeleid ik meerdere leerlingen in hun leerproces tot verpleegkundige.

 

Hoe ziet een werkdag er voor je uit en welke taken en verantwoordelijkheden komen er bij kijken?

Ik werk verschillende diensten, dit varieert tussen dag-, avond- en nachtdiensten. Elke dienst heeft verschillende werkzaamheden. Ik zal alleen de dagdienst vertellen, anders wordt het wel een héél lang verhaal 😊 ….

Tijdens een dagdienst begin je om 7:30 met het inlezen van de patiënten. Vervolgens ga je medicatie delen en doe je de dagelijkse controles. Dagelijkse controles bestaan uit: het meten van de bloeddruk, saturatie, temperatuur, pols en ademfrequentie. Verder observeer je de pijnklachten van de patiënt. Na dit te hebben gedaan, help je de patiënten met de algemene dagelijkse handelingen, denk bijvoorbeeld aan douchen/wassen, aan/uit kleden, helpen met eten /drinken, mondzorg etc.

Om half 10 begint bij ons altijd de artsenvisite. In de artsenvisite bespreek je per specialisme hoe het met de patiënt gaat en wordt er afgesproken hoe we de patiënt gaan behandelen. Voorbeelden wat uit een artsenvisite kan komen zijn: starten met een infuus, antibiotica geven, kweken afnemen etc.

Na de artsenvisite voer je de gemaakte afspraken uit en rapporteer je de bijzonderheden en observaties van de patiënt. Om 12:00 heb je opnieuw een medicatieronde en wordt bij de patiënten met Diabetes ook de bloedsuiker gecontroleerd.

Als de middagpauze is geweest worden er nogmaals controles gedaan en worden de patiëntendossiers bijgewerkt. Om 15:00 is de laatste medicatie ronde van de dagdienst en wordt er overgedragen aan de avonddienst.

Tussendoor sta je patiënten te hulp als zij op de bel drukken en heb je contact met andere disciplines (Fysiotherapeuten, diëtisten etc.) Bijna elke dag gaan er natuurlijk ook weer patiënten met ontslag en komen er ook weer nieuwe patiënten, dit moet je dan in goede banen leiden. Daarnaast sta je ook altijd de familie te woord.

Naast het zorgen voor patiënten is het ook mijn taak om de leerlingen of stagiaires met wie ik die dienst sta te begeleiden en nieuwe kennis te geven.

 

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

Ik heb voor dit vak gekozen, omdat ik iets wil betekenen voor de medemens. Verder vind ik het ook een afwisselend beroep. Geen dag is hetzelfde. Dit houdt mij scherp, waardoor ik elke dag weer nieuwe dingen leer. Vroeger ging ik al regelmatig mee naar het werk van mijn moeder, zij werkt ook in de zorg. Hier zag ik hoe mooi het beroep kan zijn en wat je allemaal voor een ander kan betekenen. Toen ik klein was heb ik een belofte gedaan aan mijn destijds zieke opa en overgroot oma. Ik heb beloofd dat ik voor zieke mensen zou zorgen en er alles aan zou doen om mensen op te laten knappen  waar mogelijk en ze anders een mooie laatste tijd te geven. Dit is mijn drijfveer geweest en ik heb dus mijn woord gehouden.

 

Welk mooi, bijzonder, grappig of speciaal moment tijdens je werk zou je met ons willen delen?

Ik heb niet 1 specifiek mooi of bijzonder moment. Ik vind het vooral heel mooi en bijzonder als je in de korte tijd dat je voor de patiënt zorgt een bepaalde band op kan bouwen. Verder vind ik het erg mooi als patiënt of familielid zeer tevreden is over de zorg die ik heb geleverd en hier dan ook erg dankbaar voor is, want ja helaas merk je in de zorg ook steeds vaker dat patiënten of familieleden ontevreden zijn of verbaal agressief worden naar de verpleegkundige.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar/ of wat zijn je toekomst dromen?

Over 10 jaar ben ik hopelijk afgestudeerd voor mijn HBO-V diploma en nog steeds werkzaam in het ziekenhuis. Ik wil mij graag verder gaan verdiepen in de acute zorg. Mijn toekomstdromen zijn om uiteindelijk op de spoedeisende hulp of ambulance te gaan werken. Hiervoor moet ik eerst nog wel meerdere diploma’s behalen. ☺ 


Hoe zouden je collega’s je omschrijven?

Mijn collega’s zouden mij omschrijven als: vriendelijk, sociaal, behulpzaam, zorgzaam, nuchter en als een aanpakker. Verder vinden mijn collega’s mij een gezellig iemand die veel oog heeft voor de patiënten. 

 

Waar gaat je volgende welverdiende vakantie naartoe?

Mijn volgende vakantie gaat naar Kroatië toe. Ik ga samen met een vriendin rondreizen door heel Kroatië heen. We vliegen als eerst naar Dubrovnik en gaan vervolgens met de auto richting Rovinj rijden en vliegen we vanaf Pula weer terug naar Nederland. We stoppen in totaal op 5 plekken en gaan hier de hotspots van Kroatië ontdekken en bezoeken.


 

Leuke – nuchtere - gezellige en zorgzame Fabienne: Dankjewel voor je verhaal. We wensen je nog heel veel werkgeluk en mooie momenten! Dat je dromen mogen uitkomen.

Lieve groet,

Het MyMitella Team

September 2021: Fabienne - Zorgheld in de spotlight

 

 

Naast de eeuwige roem wordt iedere spotlight-kanjer verwend met een uitgebreid cadeaupakket voor een me-momentje vol vrolijkheid.  Wil jij ook samen met een “collega’s in de spotlight” of wil je iemand aanmelden voor “zorgheld in de spotlight”? Laat het ons dan weten en wie weet staan jullie, hij of zij hier binnenkort te shinen.

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss