Even voorstellen
Deze vrolijke, stressbestendige en behulpzame zorgprofessional is Cynthia Poen-Stam. Nu 53 jaar en als meisje van 16 gestart in de zorg. Ik schrijf graag over mijn werk, deel die verhalen op mijn socials en mijn website en ik ben auteur van Zorgliefde. Verder ben ik dol op wandelen in de vroege ochtend voor mijn werk. Daarnaast hebben we een volkswagenbusje waar we graag mee door Europa zwerven.


Waar werk je en wat is je functie?
Ik werk bij een grote zorgorganisatie als zorgbemiddelaar, dat is een verpleegkundige HBO functie.


Waar komt je liefde voor de zorg vandaan en hoe blijft dit bij je groeien?
Ik vind het fijn om iets voor een ander te doen, iets echts, tijdens een heel kwetsbaar moment in iemands leven. We hebben allemaal weleens een helpende hand nodig en die bied ik graag.


Neem ons even mee in jouw werkdag
Tegenwoordig werk ik kantoortijden, van 8.30-17 uur. We hebben de hele dag door regelmatig overleg met artsen, ziekenhuizen, huisartsen, casemanagers etc. Indien we spoeddienst hebben bemiddelen we die dag alle crisismeldingen of andere binnenkomende spoedmeldingen. Verder hebben we een groot aantal locaties onder onze hoede waar we ook zorgvragers naartoe bemiddelen.
Daarnaast nog eventueel meldingen vanuit buitenland, vragen over indicaties etc. Het werk als zorgbemiddelaar is heel breed en druk. Je moet snel kunnen schakelen tussen alle aanvragen en casussen en goed overzicht kunnen houden. Wij triageren alle binnenkomende aanvragen en daar moet je alert voor zijn. Er staat  altijd een tijdsdruk op dus het moet ook vlot. Veel telefonie, veel vragen en soms ingewikkelde casussen.


Wat maakt het dat je voldoening uit je werk krijgt?
De diversiteit aan taken vind ik zalig, de soms onmogelijke verzoeken die binnenkomen. Als we iemand dan toch naar een fijne veilige plek kunnen bemiddelen is dat zo mooi. Daar doe ik het voor.


Welk moment tijdens je werk zou je met ons willen delen?
Vlak voor kerst kreeg ik een bijna onmogelijke aanvraag binnen, meneer woonde in een pension en was stervende. Een enorm schrijnende situatie, daar blijven kon echt niet. Meneer had geen netwerk, het kamertje was vervuild en puilde uit van de spullen. Samen met de artsen van een locatie, de wijkverpleegkundige van zijn wijk en de ambulancedienst heb ik hem nog diezelfde dag naar een fijne plek weten te bemiddelen. Daar stierf hij twee dagen later al, maar dat hij op een warme veilige plek was waar hij de juiste zorg kreeg vond ik wonderschoon. Niemand hoort alleen in een achterkamertje te sterven.


Welke tips wil je studenten of toekomstige collega’s geven?
Pfoe! blijf je ontwikkelen en volg je hart. Grijp kansen en doe wat goed voelt. Maar blijf leren, niet perse door studieboeken maar door echt te kijken en te luisteren naar ervaren collega’s. En blijf oog hebben voor de mens achter de ziekte of achter het gedrag.


Waar zie je jezelf over 10 jaar/ of wat zijn je toekomst dromen?
Ik wil graag nog meer boeken schrijven, nog vaker reizen en hopelijk heb ik dan nog steeds deze job want ik ben oprecht dol op mijn baan.


Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven?
Behulpzaam, vriendelijk en stressbestendig. Ik kan goed buiten de lijntjes kleuren om tot een oplossing te komen en ik ben collegiaal. Iets voor elkaar over hebben als het even minder gaat is belangrijk, maar dat verwacht ik ook van iedereen binnen een team. En ik ben positief en vrolijk, meestal tenminste :-)
 

Wat doe je na je werk om te ontspannen, los te laten of op te laden? Oftewel, waar word je blij van?
Van wandelen vroeg in de ochtend en de zon op zien komen wordt ik heel blij, van muziek, stukje schrijven, op reis zijn met ons busje of een avondje dansen. Met vrienden eten of naar een live bandje. Allemaal heerlijk.

Onze laatste vraag is natuurlijk een inkopper 😊 Wat je echt moet lezen  is………..?
Ha, mijn boek Zorgliefde natuurlijk, ik neem je mee en laat je kijken door de ogen van een zorgprofessional :-)

 

Beste Cynthia,

Door je opvallende en mooie blogs die we regelmatig via de social kanalen tegen kwamen hebben we contact gelegd en wat superleuk dat jij deze maand onze zorgkanjer bent die we in het zonnetje mogen zetten. Mooi dat je andere inspireerd met je verhalen en het verschil kan maken voor menig zorgvrager. Zorgverlenen en bemiddelen vanuit je hart!

Nog heel veel werkgeluk en we blijven je volgen.

Liefs van het MyMitella team

 

 

Maart 2023: Cynthia Poen - Zorgheld in de spotlight

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss