Vorige Artikel 64 van 73 Volgende

Wereld Alzheimer Dag Zaterdag 21 september 2019

21 september > Wereld Alzheimer Dag.

MIJN OMA IS EEN SUPERHELD

Een mooi (afstudeer)project is het boekje "Mijn oma is een superheld". Een aandoenlijk boekje met actieve elementen voor iedereen van 4-101 jaar. Schrijver en Illustrator Marloes van Loon geeft uitleg: “Ik wilde ik íets doen om jonge kinderen een handvat te geven. Want wat als je al oud genoeg bent om te begrijpen dat er iets aan de hand is met opa of oma, maar te jong om zelf uit te kunnen zoeken wat?”  

Het is een Prentenboek geworden dat liefdevol geschreven is en een handje kan helpen om de moeilijke situatie ietsje begrijpelijker te maken. Kijk voor dit boekje of haar gastblog op de website.

DEMENTIE & ALZHEIMER

De termen dementie en (ziekte van) Alzheimer worden vaak door elkaar gebruikt. Dementie is een verzamelnaam voor symptomen waarbij de hersenen worden aangetast. Hierdoor gaan verstandelijke vermogens achteruit en verandert gedrag. Een zeer aangrijpend en verdrietig proces voor zowel de patiënt als zijn of haar naasten. Het gaat om een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. De belangrijkste en meest bekende oorzaak is de Ziekte van Alzheimer.

AANDACHT

In Nederland lijden nu al ruim 270.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal in de toekomst verdubbelen als gevolg van de vergrijzing. Rede te meer om hiervoor aandacht te vragen want begrip begint met interesse en aandacht voor elkaar. Op radio en televisie zijn momenteel veel informatie-spotjes met de slogan: “Samen dementie vriendelijk”

VERGEET MIJ NIET SPELDJE CADEAU

Het vergeet-mij-nietje van Alzheimer Nederland staat symbool voor een toekomst zonder dementie. Het vergeet-mij-nietje is een speldje dat een bijzonder cadeautje kan zijn voor familie, collega's of vrienden of voor jezelf. Met de aankoop steun je het goede doel. Geef hem cadeau met een boodschap of prik hem zelf op je jasje of bloes. Door het te dragen, laat je zien dat we de mensen met dementie en hun naasten niet vergeten.

door: Sindy Spruijt 6-9-2018

 

 

 

 

Heb je behoefte aan meer informatie over Dementie of Alzheimer? Kijk eens op een van de volgende websites die deels ook als bron hebben geleid voor deze blog: www.alzheimercentrum.nl www.alzheimer-nederland.nl

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss