Vorige Artikel 14 van 73 Volgende

Poot Instructies – Happy2Wear - groeipapier

Het verhaal achter het label is natuurlijk interessant alleen het zaaien en groeien van het klavertje vier is weer een ander verhaal. Daarom zullen wij je stapsgewijs meenemen in het ‘geluk proces’. 

Stap 1: Binnen of buiten?

Voor het uitzaaien van groeipapier moet je eerst bedenken waar je het groeipapier gaat poten. Je kunt het papier zowel binnen als buiten planten, echter is het buiten lastiger omdat je afhankelijk bent van het weer. Om de zaadjes te laten groeien heb je namelijk zon nodig maar niet te veel hitte of kou. Wil je op safe spelen dan is een pot met goede potgrond de beste optie. Deze pot vul je ongeveer voor 2/3 met potgrond.

Stap 2: Let’s start!

Je pakt het groeipapier en legt het op de aarde/potgrond. Omdat onze labels best groot zijn, kan het goed voorkomen dat deze niet in de pot past, dan kun je het label ook over elkaar heen leggen. Strooi vervolgens een klein laagje grond (+/- een halve centimeter) over het papier en druk zachtjes aan. 

Stap 3: Vochtig houden 

Geef de zaadjes een flinke scheut water. Met een flinke scheut bedoelen we niet verdrinken, maar maak het vochtig. Hou het papier in ieder geval de eerste 10 dagen goed vochtig. Dit is belangrijk anders kunnen de zaadjes niet ontkiemen. De zaadjes moeten namelijk los kunnen weken van het papier, dat moet composteren. Door je zaadjes in een zonnig hoekje in huis te zetten worden ze extra blij!

Stap 4: Groeien

Wanneer je eerste zaadje is ontkiemd, blijf je het papier vochtig houden maar iets minder dan eerst. Wanneer de plantjes wat groter zijn geef je ze nog af en toe water, zodat ze verder kunnen bloeien.

Stap 5: Enjoy!

Zijn jouw klavertjes gaan bloeien? Superleuk! Hoeveel klavertjes heb jij laten groeien? Wij zijn erg benieuwd. Laat het ons weten via social media: @happy2wear_ vergeet niet de hashtag #growhappiness te gebruiken en wie weet zie jij jouw foto terugkomen op één van onze socials.

 

 Is het niet gelukt? 

Wat jammer! Ondanks dat wij er alles aan doen om ons groeipapier optimaal te houden kan het voorkomen dat de zaadjes niet ontkiemen. De aarde kan bijvoorbeeld te nat zijn geweest of misschien heb je oude aarde gebruikt, die niet rijk is aan voedingstoffen. Daarnaast helpt het om je groeipapier in de zomer te planten. Niet getreurd …. Geniet van de toffe Happy2Wear sokken!

 

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss