Sylvia in de spotlight:

Januari is een maand om “de balans” op te maken. Een periode waarin je extra stilstaat bij je goede (of minder goede 😊) gewoontes en je eetpatroon. Deze maand een zorgprofessional in de spotlight die haar kracht, kennis en passie inzet voor een betere gezondheid van haar cliënten. Het juiste eetpatroon en de juiste mindset (soms zelfs maar een kleine aanpassing) kunnen al snel zorgen voor een positieve invloed op je totale lichaam en welzijn.

Daarom in deze januari spotlight: Sylvia Verdoold. Mensen in haar omgeving zullen haar omschrijven als vriendelijk, zorgzaam en een denker. Ze luistert graag naar mensen en houdt van harmonie. Mooie en fijne eigenschappen om haar vak als diëtist en voedingsspecialist te kunnen uitvoeren.

  

Wat doe je & wat is je specialisatie?

Sinds vorig jaar ben ik gestart met een gezondheidspraktijk in de Gemeente Krimpenerwaard speciaal voor vrouwen, praktijk Sylvia Verdoold.  Vrouwen hebben een bijzonder hormonaal systeem wat helaas sneller uit balans raakt door invloeden van (verkeerde) voeding en leefstijl. Daar komen veel vervelende en/of vage klachten van.

Als diëtist heb ik deze cliënten in de loop der jaren geregeld op mijn spreekuur voorbij zien komen en, helaas , zelf persoonlijk ook meegemaakt.

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in de werking van hormonen en is het mijn missie geworden om dames te helpen hormonaal weer in balans te komen. Dit doe ik door praktische voedingsadviezen en tips rondom leefstijl en mogelijk door de juiste ondersteunende suppletie.

 

Hoe ziet een werkdag er voor je uit en welke taken en verantwoordelijkheden komen er bij kijken?:

Ik heb een praktijk aan huis, waardoor mijn werkdag altijd heel fijn start. Mijn cliënten komen in mijn eigen praktijk of ik heb telefonische gesprekken. Daarna komt de administratie waarin ik mijn adviezen opstel. Een advies op maat over wat de cliënt het beste kan eten en persoonlijke tips rondom leefstijl om stap voor stap te veranderen. Ook heb ik regelmatig scholingen. Ik vind het belangrijk om bij te blijven in de (wetenschappelijke) kennis over voeding en leefstijl. Verder geef ik ook nog scholingen/presentaties aan bijvoorbeeld andere paramedici of verenigingen om de kracht van gezonde leefstijl te promoten.

 

Waarom heb je voor dit vak gekozen? Wat maakt het vak mooi of boeiend?

Ik ben dit vak begonnen, omdat ik mensen wilde helpen. Gefascineerd door de Quote: Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn voeding ben ik als diëtist aan het werk gegaan.

Zeker de laatste jaren komt het belang van goede voeding steeds meer onder de aandacht en ben ik blij dat artsen het belang van goede voeding bij diverse klachten en ziektes ook steeds meer inzien. Ons lichaam heeft een zelf herstellend vermogen, alleen staan we daar te weinig bij stil. Het lijkt of we klachten alleen kunnen oplossen met medicijnen. Het is toch gaaf dat je gezondheid een stuk beter wordt wanneer je de voor jou passende voeding gebruikt en oplet wat je doet in je dagelijkse leven?! Dat maakt mijn vak zo mooi,

 

Welk mooi, bijzonder, grappig of speciaal moment tijdens je werk zou je met ons willen delen?

De verbazing van mensen blijft voor mij  erg leuk om mee te maken. Wat soms zo eenvoudige aanpassingen in voeding voor mooie effecten kunnen geven. Een voorbeeld van een client die een auto immuunziekte heeft en door minder suikers te gaan eten en meer goede vetten en vezels, haar ontstekingswaarden zijn verminderd en zich natuurlijk fitter is gaan voelen. Ze vond het zo bijzonder wat het effect van voeding kan doen.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar? Heb je dromen?:

Over 10 jaar hoop ik heel veel dames blijvend van vervelende klachten en problemen af te hebben geholpen. Ik wil als gezondheidsspecialist in voeding, leefstijl en hormonen een begrip in de Krimperwaard worden. Hoe mooi zou het zijn dat: Wanneer mensen klachten ervaren, sneller gaan denken aan hun voeding en leefstijl. Ik zou hierin een vast raadgever willen zijn. Niets fijner als de kwaliteit van leven voor mijn cliënten fijner wordt door deze adviezen en tips.

 

Nu even over ontspannen: Waar gaat je volgende vakantie naartoe?

Het liefst naar de natuur, de bergen of de bossen. Dit mag Nederland zijn, maar hoop dat we de pure natuur in bijvoorbeeld Denemarken en/of Zweden kunnen bezoeken. Samen met mijn gezin er op uit voor nieuwe energie en fijne momenten.

 

Waar wordt je nog meer blij van?

Ik word blij van koken, bakken en lekker eten. Dit is met de jaren steeds leuker geworden. Uitproberen welke smaken bij elkaar passen. En als het nog leuke gezondheidsvoordelen heeft, maakt dat mij extra blij. Ik deel soms leuke recepten op mijn website.

 

Wat je echt moet lezen is….

Vorig jaar ben ik op een scholing geweest bij Rineke Dijkinga. Zij is een expert op gebied van voeding en hormonen. Haar boeken staan echt vol met waardevolle informatie.

 

Leuke Sylvia:

Bedankt voor het delen van jouw verhaal. We hopen dat je voedings-dromen uit komen. Omdat je aan gaf het heerlijk te vinden soms “even in je eigen bubbel te zitten” wensen je veel plezier van het MyMitella pakket. Deze zorgt voor een heerlijk ME-moment. 

Heb je de smaak te pakken en wil je de verhalen van alle andere zorghelden lezen? KIJK HIER

 

 

Wil jij ook samen met een “collega’s in de spotlight” of wil je iemand aanmelden voor “zorgheld in de spotlight”? Laat het ons dan weten en wie weet staan jullie, hij of zij hier binnenkort te shinen.

Ben je op zoek naar een cadeautje voor jouw eigen zorg-held of wellicht voor je hele team? Vind bij MyMitella de leukste cadeaus om zorgprofessionals in het zonnetje te zetten.

 

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss