Vorige Artikel 66 van 71 Volgende

Stichting opkikker puzzelgids

Over Stichting Opkikker

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.

Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.

Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen zij gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.  MEER INFO?

DE PUZZELGIDS

Vaak komt een ziek kind in een volwassen wereld terecht doordat de omgeving zich richt op de ziekte. Stichting Opkikker vindt dat een kind in iedere situatie moet kunnen spelen. Daarom willen zij graag wat afleiding en plezier bieden, zodat het kind gewoon weer even kind kan zijn. Inmiddels is er een samenwerking met meer dan 80 ziekenhuizen waar zij speciale puzzel- & kleurgidsen voor maken. 

De gidsen worden uitgereikt aan de zieke kinderen door het verplegend personeel of pedagogisch medewerkers van de ziekenhuizen. Locale bedrijven worden ingezet om deze gids te bekostigen.

Omdat dit naadloos aansluit bij onze missie "HAPPY HEALING'" zijn wij als MY MITELLA graag sponsor van dit mooie initiatief. Vanaf Maart zullen alle kinderen op de kinderafdelingen en poliklinieken van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda de gids ontvangen.

© 2014 - 2023 MyMitella | sitemap | rss