Dit is Anneke van der Bijl, 61 jaar en woonachtig in Krimpen a/d IJssel. Ze werkt al 33 jaar met veel plezier als Medisch Secretaresse.

Waarom Anneke in de spotlight bij MyMitella?

De enorme inzet en bevlogenheid waarmee zorgprofessionals hun vak uitoefenen is bewonderenswaardig. Op alle niveaus en in alle vakgebieden in de zorgsector, wordt veel verantwoordelijkheid gedragen. Iedereen heeft elkaar nodig om samen tot de beste zorg te komen. In zorgheld in de spotlight zetten we een zorgprofessional in het zonnetje met een leuk cadeau en delen we zijn of haar verhaal. 

Anneke werkt al 33 jaar in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. Ze is begonnen op de longafdeling, daarna heel kort op interne geneeskunde- en klasse afdeling. Sinds 1991 werk in met veel pleizer op de afdeling Cardiologie als medisch Secretaresse. Lees hier het verhaal van Anneke en wat haar boeit, bint en bezighoud.

 

Hoe ziet een werkdag er voor je uit en welke taken en verantwoordelijkheden komen erbij kijken?

Ik doe alle administratieve zaken rondom een patiënt. Ik maak afspraken, zorg dat ontslagpapieren compleet zijn en neem veel telefoontjes aan. Ik ben verantwoordelijk voor alle patiëntgerichte administratieve zorg. Verder ben ik ook het aanspreekpunt voor de verpleegkundige, artsen en andere disciplines.

Ik heb ook veel telefonisch contact met ex-patiënten of familieleden van opgenomen patiënten. Ook heb ik vaak contact met andere ziekenhuizen, om overplaatsingen of informatie over opgenomen patiënten te bespreken.

 

Waarom heb je voor dit vak gekozen en hoe ben je medisch secretaresse geworden?

Ik heb dit vak gekozen, omdat ik het leuk vond om in een ziekenhuis te werken. Ik heb vroeger een bijbaantje gehad bij een huisartsenpost en ik vond de zorgsector toen al erg interessant. Ik vind het prettig om mensen te woord te kunnen staan en een steentje bij te kunnen dragen aan het ontslag. Het is fijn om dat goed te kunnen coördineren.

Ik heb een opleiding gedaan bij de Nederlandse Academie voor Medisch Secretaresse. Dat is een opleiding die ook gespecialiseerd is in de medische sector. De opleiding duurt 1,5 jaar. Gedurende mijn werkjaren ben ik veel gaan leren over de ziektebeelden. Ervaringen hebben mijn doen groeien in de secretaresse die ik nu ben.

 

Welke eigenschappen heb je nodig om een goede medisch secretaresse te zijn?

Je moet accuraat en zorgvuldig zijn. Verder is stressbestendig zijn een belangrijke eigenschap, want het kan best druk zijn op een afdeling als iedereen tegelijk wat van je wil.

Je moet goed kunnen samenwerken met het hele team. De verpleegkundigen en artsen geven mij opdrachten en ik voer deze uit. Vaak is overleg hierbij belangrijk, zodat de patiënt de juiste afspraken en papieren meekrijgt.

Als secretaresse is het natuurlijk ook belangrijk dat je communicatieve vaardigheden bezit. Je bent immers veel aan de telefoon en overlegd met vele verschillende mensen.

 

Welk mooi, bijzonder, grappig of speciaal moment tijdens je werk zou je met ons willen delen?

Toen ik 25 jaar in dienst was, was alles op de afdeling mooi versierd. Er was een patiënt die al een tijdje opgenomen lag en vaak een praatje kwam maken. Hij had die dag speciaal voor mij een bosje bloemen en een kaartje gekocht. Op het kaartje stond: ‘Met jou is het altijd gezellig!’ Dat vond ik een prachtig compliment, wat mij altijd is bijgebleven.

 

Hoe omschrijven collega’s jou?

Als moederoverste, haha! Maar worden als gezellig, zorgvuldig, toegankelijk, betrokken en fijn om mee samen te werken zullen ook zeker passend zijn.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar, wat zou je graag nog willen doen in de toekomst?

Over 10 jaar ben ik heerlijk met pensioen, dan wil ik graag nog vrijwilligerswerk doen om lekker nog onder de mensen te blijven. Verder wil ik ook van mijn kleinzoon en al mijn vrije tijd genieten en mooie reizen maken.  Ik moet wel eerlijk zeggen, dat ik het werk dan wel erg ga missen hoor!

 

Anneke van der Bijl: Zorgheld in de Spotlight - november 2021

 

 

Beste Anneke,

Wat fijn dat we jou even in het zonnetje mochten zetten. Met bergen ervaring op zak nog zó vol energie en compassie in je vak te staan, maakt jou een echte zorgheld! ( en nu een zorgheld op sokken :)) Bedankt voor het delen van je verhaal. Wie weet inspireer je hiermee nieuwe administratieve duizendpoten om JUIST NU voor de zorg te kiezen.

Lieve groet,

 

Het MyMitella team

 

 

Naast de eeuwige roem wordt iedere spotlight-kanjer verwend met een uitgebreid cadeaupakket voor een me-momentje vol vrolijkheid.  Wil jij ook samen met een “collega’s in de spotlight” of wil je iemand aanmelden voor “zorgheld in de spotlight”? Laat het ons dan weten en wie weet staan jullie, hij of zij hier binnenkort te shinen. Ben je op zoek naar een cadeautje voor jouw eigen zorg-held of wellicht voor je hele team? Vind bij MyMitella de leukste cadeaus om zorgprofessionals in het zonnetje te zetten.

© 2014 - 2024 MyMitella | sitemap | rss